Annonce
Udland

30 er døde og knap 150 andre savnes efter bådulykke i DRCongo

Luke Dennison/Ritzau Scanpix
Myndighederne vurderer, at der var mindst 350 passagerer om bord. Kun 183 er hidtil reddet, siger borgmester.

Mindst 30 mennesker har mistet livet i en bådulykke på en sø i den vestlige del af Den Demokratiske Republik Congo (DRCongo). Knap 150 andre savnes.

Det oplyser borgmesteren i byen Inongo, Simon Mbo Wemba.

- Indtil videre har vi bjærget 30 lig. 12 kvinder, 11 børn og 7 mænd, siger borgmesteren søndag.

Han tilføjer, at der var flere end 350 passagerer om bord på båden, da den sank lørdag aften på søen Mai-Ndombe.

Hidtil er 183 af disse blevet reddet.

- Dødstallet er stadig foreløbigt, siger borgmester Simon Mbo Wemba.

Han fortæller videre, at det kan være svært at kende det nøjagtige passagertal, da flere passagerer kan være illegale migranter.

Bådulykker er ikke ualmindelige på søer og floder i DRCongo. Ulykkerne er typisk forårsaget af for mange passagerer og for megen last om bord.

Ofte ender dødstallet højt, fordi der ikke er redningsveste om bord, og fordi mange congolesere ikke kan svømme.

I april døde mindst 167 mennesker i to ulykker, der fik præsident Felix Tshisekedi til at gøre det obligatorisk for alle både at have redningskranse om bord.

I en anden alvorlig ulykke i nyere tid døde mellem 100 og 150 mennesker, da en færge sank ved kajen i byen Goma på Kivu-søen i maj 2001.

Ulykken skete, da en masse mennesker skyndte sig om bord på færgen på samme tid for at undgå et kraftigt regnskyl.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce