Annonce
Nyborg

30.000 ton beton: Nedrivning kører efter planen

Merethe Jensen fra Dansk Miljørådgivning i Nyborg er projektleder på nedrivningsarbejdet på det tidligere Strandvænget. Foto: Kasper Riggelsen
12 personer arbejder på at rive de markante bygninger i Strandvænget i Nyborg ned, bid for bid. Indtil videre er man ikke stødt på ubehagelige overraskelser, fortæller byggeleder.

Nyborg: Omkring årsskiftet tog gravemaskinerne den første mundfuld beton. Først engang til november skal nedrivningen af Strandvænget i Nyborgs nordlige udkant være afsluttet, men det meste af hovedbygningen ud mod Skaboeshusevej er allerede forsvundet fra jordens overflade.

Eller det vil sige: Meget af den rene beton ligger der stadig, men er i mellemtiden blevet knust og udgør nu et kæmpe bjerg.

- Meningen er, at det skal sælges videre som vejfyld, og havde vi befundet os på Sjælland, var det sket for længst, bemærker projektleder Merethe Jensen fra Dansk Miljø Rådgivning.

Strandvænget har senest fungeret som asylcenter for op mod 500 asylansøgere, men har stået tomt siden starten af 2017. Før det har Strandvænget været et bo- og behandlingssted.

I alt cirka 30.000 ton beton skal fjernes for at give plads til en helt ny bydel, og det har indtil videre ikke givet anledning til ubehagelige overraskelser. Alt tyder da også på, at man er i stand til at overholde tidsplanen.

- Vi har lavet grundige forundersøgelser. Derfor viste vi godt, at der var en del asbest og PCB på Strandvænget, som skulle fjernes, før man kunne gå i gang med selve nedrivningen. Resten sorteres for sig, så det kun er den rene beton, der bliver solgt videre, forklarer Merethe Jensen, mens en gravemaskine arbejder i baggrunden.

I førersædet sidder pladsformand Claus Henrik Hansen fra det jyske nedbrydningsfirma P. Olesen, der har vundet hovedentreprisen. Han fortæller, at der i alt er cirka 12 personer på opgaven med at jævne Strandvænget med jorden.

Arbejdet begyndte i den nordlige ende. Herefter kastede man sig over hovedbygningen, og som det næste ryger toppen af de bygning, der kiler sig ind i parken. Kun kælderen på denne del af byggeriet bliver tilbage, og det samme gør det tidligere fælleshus.

Alt andet skal i princippet væk. Det gælder også "Kastaniehaven" i atriumgården, hvor træerne allerede har mistet hovedet. Med tiden er det så meningen, at nye boliger skal vokse frem.

Så selv om der er beboere i Skovparken på den anden side af Skaboeshusevej, som lige nu glæder sig over at have fået havudsigt, så varer det ikke ved, konstaterer projektlederen.

Annonce
"Kastaniehaven" skal også væk. Træerne har allerede mistet hovedet. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce