Annonce
Indland

30.000 kroner skattefrit skal lokke ældre til at arbejde videre

- Der er brug for den viden, den kompetence og den arbejdskraft, seniorerne kan levere. Det vil vi gerne finansiere. Og vi synes, at prisen er meget overkommelig, siger René Christensen, finansordfører for DF. (Arkivfoto).

Det er alle 112 millioner kroner værd, at cirka 600 ældre, der har nået pensionsalderen, ventes at blive ved med at arbejde, mener Dansk Folkeparti.

Lavere pensionsalder og bedre muligheder for at nedslidte kan trække sig tilbage, fylder den politiske debat på Christiansborg i disse dage.

Men samtidig har regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti fremsat et lovforslag, der trækker i den anden retning:

En skattefri præmie på 30.000 kroner skal anspore ældre over pensionsalderen til at blive på arbejdsmarkedet.

- Det er en gulerod, forklarer René Christensen, finansordfører for Dansk Folkeparti.

- Vi har en forventning om, at det giver lyst til at fortsætte på arbejdsmarkedet.

Ifølge bemærkningerne til lovforslaget ventes cirka 5600 borgere hvert år at få udbetalt den skattefri præmie. Det vil koste omkring 112 millioner kroner efter det, som i finansministeriesprog hedder "skat og tilbageløb".

Af de 5600 personer anslår regeringen, at de 600 vil være personer, der ikke ville være fortsat med at arbejde under alle omstændigheder. Det er altså dem, der forventes at reagere på den økonomiske gulerod.

René Christensen kalder de 600 personer "et udmærket bud".

- Men vi tror nu, at der er flere, der har evnen, lysten og helbredet til at fortsætte, og vil gøre det, når der bliver en pæn økonomisk gevinst, siger han.

- Der er brug for den viden, den kompetence og den arbejdskraft, senionerne kan levere. Det vil vi gerne finansiere. Og vi synes, at prisen er meget overkommelig.

René Christensen ser ikke noget paradoks i at belønne dem, der kan og vil arbejde længere, samtidig med at man diskuterer muligheden for tidligere tilbagetrækning.

- Det er to vidt forskellige ting. Vi har jo ikke sagt, at vi vil ændre pensionsalderen. Vi har sagt, at der skal være mulighed for at værdig afgang fra arbejdsmarkedet, særligt hvis man er nedslidt.

Spørgsmål: Men hvis man tager udgangspunkt i, at pengene kun kan bruges én gang, mener du så stadig, at det er rigtigt at belønne dem, der gerne vil blive på arbejdsmarkedet frem for at bruge dem på at forbedre vilkårene for nedslidte?

- Ja, helt klart. 112 millioner kroner er rigtig mange penge. Men set i forhold til den efterspørgsel, der er på arbejdskraft, så er det en rigtig god vitaminindsprøjtning.

Lovforslaget om en præmie til arbejdende seniorer er en del af aftalen om finansloven fra december. De nye regler skal træde i kraft til juli.

Det er meningen, at de 30.000 kroner udbetales automatisk, hvis man arbejder et år efter folkepensionsalderen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Odense For abonnenter

Odense Kommune betalte for hotel, rejser og en konsulentrapport: Så meget kostede falleret tour-drøm

Annonce