Annonce
Nyborg

30-årig mor tiltalt for voldsom mishandling af datter: Skar i arme med hårnåle og smurte chili i øjnene

Retten i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager

En 30-årig somalisk mor fra Nyborg er tiltalt for grov vold gennem tre et halvt år mod sin datter. Anklagemyndigheden kræver kvinden udvist. Moderen nægter sig skyldig.

Nyborg: Kogende vand fra en sutteflaske, tape for munden, slag med en grydeske, chili i øjnene og armene revet op af hårnåle.

Det er blot nogle af de ting, en 30-årig somalisk mor fra Nyborg er tiltalt for at have gjort imod sin 11-årige datter.

Ifølge anklageskriftet er kvinden tiltalt for at have mishandlet sin datter henover en periode på tre et halvt år. Tiltalen strækker sig fra april 2015 til november 2018.

Moderen skulle efter sigende have slået datteren af flere omgange i ansigtet og på kroppen. I et af tilfældene er pigen blevet slået med en grydeske, mens moderen sad oven på datteren. Den 30-årige kvinde skulle også have taget kvælertag på datteren, hvilket var så voldsomt, at pigen fik problemer med vejrtrækningen.

Ifølge anklageskriftet har moderen i flere tilfælde også puttet tape eller stof for munden på datteren, mens hun slog pigen.

Annonce

Voldsom karakter

Som otte-årig får datteren også smurt chili i øjnene af sin mor, og hun forsøger også at få datteren til at drikke chilivæsken.

Kvinden er desuden tiltalt for i slutningen af juli 2016 at have hældt kogende vand over pigens håndled fra en sutteflaske. Pigen fik så voldsomme forbrændinger, at det måtte behandles. Ligeledes er moderen tiltalt for i november 2018 at have skåret datterens arme op med hårnåle. Det er sket af flere omgange og har givet datteren 20 mærker på hver arm.

Af anklageskriftet fremgår det yderligere, at datteren flere gange har frygtet for sit liv, når moderen har truet med at slå hende ihjel. En af gangene havde moderen også en kniv i hånden.

Forsvaradvokat Morten Dahl fortæller, at moderen nægter sig skyldig i tiltalen om mishandling af datteren. Han kan desuden fortælle, at kvinden ikke har fået en mentalundersøgelse, da der ikke er lagt op til det i anklagen. Han er ikke bekendt med, at moderen skulle have nogle diagnoser.

- Jeg kan dog sige, at moderen selvfølgelig føler sig frustreret over at være tiltalt for noget, hun ikke mener, at hun har gjort, siger Morten Dahl.

Udvisning ikke realistisk

Hvordan og hvorfor tiltalen er blevet rejst, kan forsvarsadvokaten ikke sige med sikkerhed.

- Men generelt er det i sådanne sager, at det bliver opdaget i skolen, fortæller forsvarsadvokaten.

Anklagemyndigheden kræver den somaliske kvinde udvist af landet. Morten Dahl mener dog ikke, at en udvisning bliver en realitet.

- Anklagemyndigheden nedlægger påstand om udvisning ved selv de mest simple voldssager. Der bliver lavet en vurderingen af, hvor stærk tilknytningen der er til landet, og har man børn i landet, som kvinden her, så kan der ikke udøves samvær med de børn, hvis kvinden udvises, og det udgør en krænkelse. Jeg forstår udmærket, at der er tiltale om vold her, men det er ikke sådan, vurderingen er.

Forsvarsadvokaten mener at have fået at vide, at kvinden har flere børn. Hvor den 11-årige datter befinder sig i dag, ved han eller moderen ikke.

Hvis kvinden findes skyldig i tiltalen, mener Morten Dahl, at der kan være tale om alt mellem halvandet til tre års fængsel.

Retssagen er for retten i Svendborg 16. og 21. januar. Stiftstidende følger retssagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fundet skyldig: 42-årig mand udnyttede dement 91-årig kvinde til sex på plejehjem

Odense

Jeppe Aakjær eller Bendt Bendtsen

Annonce