Annonce
Kultur

3 ting, du skal vide om Karl Ove Knausgård

Fotfatter Karl Ove Knausgård. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce

1

Gift med den engelske forlægger Michal Shavit, som han har et barn med. Parret er bosat i London, hvilket ikke er faldet nordmanden svært, fordi han efter eget udsagn altid har været anglofil. Fra sit første ægteskab med den svenske forfatter Linda Boström Knausgård har Karl Ove Knausgård fire børn.

Annonce

2

Karl Ove Knausgård interesserer sig mest for litteratur, men ifølge priskomitéens formand, Jens Olesen, er han også passioneret fodboldfan, og Knausgårds største idol er brasilianske Pelé. Derfor lurer Jens Olesen, der i mange år har boet i Brasilien, på muligheden for, om de to stjerner - forfatteren og fodboldspilleren - på en eller anden måde kan komme til at møde hinanden.

Annonce

3

Ud over litteratur og fodbold interesserer Karl Ove Knausgård sig for kunst, hvilket dels kom til udtryk i romanen "Så megen længsel på så lille en flade" om landsmanden Edvard Munch, og dels er kommet frem i den Munch-udstilling, han kuraterede året inden. Desuden skriver han indimellem om kunst i New York Times.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce