Annonce
Sydfyn

3. generations murerfirma skifter hænder: Møllemand VVS udvider

Jan Ole Jakobsen og Per Møllemand i "laden", der fungerer som værksted for VVS-delsen af virksomheden. Murerdelen holder stadig til lidt længere nede af vejen på Løkkebyvej 10. Foto: Catrine Madelaire
VVS- og murerarbejde forenes i Tullebølle, hvor Per Møllemand har købt Jan Ole Jakobsens murerfirma. De ansatte følger med, og murermester Jan Ole Jakobsen fungerer nu som konsulent i den nye virksomhed.

LØKKEBY: Efter grundige overvejelser er murerfirmaet Jan Ole Jakobsen overgået til yngre hænder. Det er den 36-årige Per Møllemand, ejer af Møllemand VVS på Løkkebyvej, der i august købte familievirksomheden af Jan Ole Jakobsen.

- Jeg har overdraget virksomheden til Per, fordi jeg bliver pensionist i næste måned. Jeg har tidligere haft følere ude. Det seneste halve år har Per og jeg snakket intenst om det, og så fandt vi ud af, at det skulle være nu, siger Jan Ole Jakobsen, der overtog ledelsen af murerfirmaet efter sin far i 1985.

Murerfirmaet blev grundlagt af Jan Ole Jakobsens farfar 1920’erne og har været i familiens hænder siden. Men nu skal Per Møllemand drive firmet videre.

Annonce
- Det er godt, når der er unge med mod på at videreudvikle deres egen virksomhed. Og så kan jeg godt lide, at der stadig findes mindre håndværkere.

Jan Ole Jakobsen, tidligere murermester.

Ansatte følger med

De tre ansatte i murerfirmaet følger med, og Jan Ole Jakobsen er som konsulent knyttet til den nye virksomhed Møllemand VVS og murermester Jan Ole Jakobsens efterfølger.

- Jeg har det godt med det. Og så har jeg jo stadig Jan Ole som back up. For det er et stort spring at begive sig helt ud ad en ny vej. De mest basale mureropgaver kan jeg selv regne på. Men det er rart med en erfaren til de opgaver, der ikke er standardbyggerier, siger Per Møllemand.

Han er glad for, at de ansatte i murerfirmet har valgt at flytte med.

- Jeg havde en god snak med dem, for jeg er jo ingenting uden dem. Og de er her da stadig, griner Per Møllemand og nævner, at han i forvejen kender de ansatte, som han har spillet fodbold med.

Jan Ole Jakobsen er også tilfreds. For ham har det stor betydning, at overdragelsen er sket på en ordentlig måde.

- De medarbejdere, jeg har haft, har været i virksomheden 25, 13 og 11 år, så det er nogle, jeg har været meget sammen med. Det er vigtigt for mig, at de kan følge med, og at vi kan gøre det på en ordentlig måde. Jeg føler også et ansvar for, at det går godt, siger han.

Ganske hemmeligt

I alt har Møllemand VVS og murermester Jan Ole Jakobsens efterfølger fem fuldtidsansatte ansatte udover konsulent Jan Ole Jakobsen og familiemedlemmer, der er ansat nogle timer om ugen til at klare dele af bogføringen.

Firmaet holder stadig til på to forskellige adresser på Løkkebyvej, men planen er med tiden at samle det på Løkkebyvej 63.

Prisen for firmaet Murermester Jan Ole Jakobsen er der ingen af de to, der vil ud med.

- Det er ganske hemmeligt og ikke offentligt. Men jeg er bestemt tilfreds, lyder det fra Jan Ole Jakobsen.

Jan Ole Jakobsen

Kom i lære som murer i sin fars murerfirma i 1971.

Firmaet har eksisteret siden 1920’erne i Løkkeby, hvor Jan Ole Jakobsens farfar, Hans Clausen Jakobsen, grundlagde firmaet.

I 1985 overtog Jan Ole Jakobsen ledelsen af firmaet efter sin far Børge Jakobsen.

Jan Ole Jakobsen er politisk engageret og har siddet i kommunalbestyrelsen for Venstre gennem 14 år.

Han går på pension til oktober, men vil stadig fungere som konsulent i Møllemand VVS og murer Jan Ole Jakobsens efterfølger.

Jan Ole Jakobsen forventer at fortsætte i politik.

Per Møllemand

Per Møllemand er 36 år og startede som selvstændig i 2009 med Møllemand VVS.

I august måned overtog Per Møllemand murerfirmaet Jan Ole Jakobsen og lagde det sammen med sin egen virksomhed.

Den nye virksomhed hedder Møllemand VVS og murer Jan Ole Jakobsens efterfølger.

I alt er der fem fuldtidsansatte i firmaet udover ejer Per Møllemand og konsulent Jan Ole Jakobsen.

Derudover er Per Møllemands kone og mor ansat nogle timer om ugen til at tage sig af bogholderiet.

Per Møllemand driver virksomheden fra hjemmeadressen på Løkkebyvej 63.

Jan Ole Jakobsen er tryg ved overdragelsen og ser det nærmest som et generationsskifte, fordi han er tæt knyttet til Per Møllemand og hans forældre. Foto: Catrine Madelaire
Per Møllemand springer med egne ord i med begge ben - og ikke med hovedet først - og tager så tingene, som de kommer. Foto: Catrine Madelaire
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce