Annonce
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Matilde Støttrup Møller (th) er en af de 3.g-elever, der nu kan glæde sig til den traditionsrige studenterkørsel. Arkivfoto: Lars Rasborg og privatfoto: Matilde Støttrup Møller
I starten af maj tog 3.V på Sct. Knuds Gymnasium i Odense nettet med storm, da de i et læserbrev udtrykte frustration over corona-studentertiden. Onsdag fik de den glædelige nyhed: Grønt lys til studenterkørsel. Så var der fest.
Annonce

Odense: - Vi sprang op og jublede, da vi fik nyheden, og der var så mange, der skrev til os med glæde på vores vegne.

Glæden var stor, da Matilde Støttrup Møller og flere af hendes klassekammerater onsdag aften fik nyheden om, at studenterkørsel bliver tilladt.

Hun går i 3.V på Sct. Knuds Gymnasium i Odense. Klassen, der i starten af maj nåede ud til tusinder og tusinder af læsere på nettet, da de i et læserbrev udtrykte frustration, bedrøvelse og modløshed og bad om lov til at fejre studentertiden med bare nogle af de mange traditioner.

Det fik 3.V og resten af landets studenter lov til onsdag aften. Nyheden kom på et tidspunkt, hvor 19-årige Matilde Støttrup Møller og hendes klassekammerater allerede var godt i gang med at fejre, at den sidste eksamen var overstået.

- Vi var samlet halvdelen af klassen i en have, fordi vi fejrede, at vi var færdige med eksamen, og så kom den her nyhed. Vi blev virkelig glade. Det blev en stor fest, og det var så fedt, fortæller hun, så glæden kan mærkes igennem telefonforbindelsen.

3.V på Sct. Knuds Gymnasium i Odense.
Annonce

Vi skal vinke til verden

Der går tre uger, før Matilde Støttrup Møllers klasse kører rundt på de odenseanske veje, men ventetiden gør absolut ikke noget, mener hun.

- Vi skal gå og glæde os i tre uger. Forventningens glæde betyder også noget, konstaterer hun og fortæller, at troen på det seneste var vendt tilbage i takt med samfundets genåbning.

- Nu skal vi ud og vinke til verden. Det bliver så fedt at køre rundt og sprede glæde, fortsætter hun.

Hun er glad for, at beslutningen ikke blev trukket længere, men understreger samtidig, at 3.V har styr på, hvordan turen skal forløbe.

- Vi har lagt en rute med tidspunkter og det hele, men vi mangler at lave bannere, siger hun.

Klassen triller af sted 11.30 fredag 26. juni og ifølge tidsplanen er sidste stop klokken 22, så det bliver en lang dag fastslår Matilde Støttrup Møller.

Annonce

Giv os fair retningslinjer

Hun indrømmer, at det nok bliver svært at overholde afstandskravet, men pointerer, at eleverne alligevel har været sammen hver dag i den seneste tid.

Det er endnu ikke meldt ud, hvilke retningslinjer studenterne skal overholde på turen, men under alle omstændigheder mener Matilde Støttrup Møller, at hende og klassekammeraterne er ansvarsfulde og voksne unge mennesker, der vil respektere de restriktioner, der kommer.

- Men jeg håber også, at de retningslinjer, vi skal overholde, bliver fair og realistiske. Det må ikke være umuligt for os at overholde kravene, opfordrer hun.

- Den debat, der har været, har generaliseret unge mennesker, fordi nogle har fået bøder, men langt de fleste af os er ansvarsfulde, tilføjer hun.

Annonce

Alkohol tilladt

I perioden op til, at studenterkørsel fik grønt lys, var der snak om, at det skulle ske med det forbehold, at alkohol ikke ville være tilladt.

Men alkohol er tilladt, og det glæder ligeledes Matilde Støttrup Møller:

- Det betyder virkelig meget. Jeg tror slet ikke, det ville være samme følelse uden. Jeg tror, det ville være kedeligt og langtrukkent. Så havde det været bedre med en havefest.

Nu venter nogle uger med undervisning, men 3.g'ernes humør har med nyheden om studenterkørsel fået et tiltrængt løft. Nu er der noget at se frem til.

- Vi slipper for at blive mindet om det, vi gik glip af, hvert år, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Erhverv

Skænkestue med 150 øl i Plums Gård

OB

OB i ro mellem den sikre og den vilde løsning

Sport

Intet alternativ til sejr for Otterup HK

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce