Annonce
Fyn

3.g'er om sit studentergilde: Det ser sort ud

Nicklas Reuther, der går i 3.g på Det Blå Gymnasium i Glamsbjerg, tænker meget på, hvad der skal ske med studentertiden. Arkivfoto: Kim Rune
Uvisheden fylder meget i hovederne på 3.g-eleverne, der ikke ved, hvad der kommer til at ske med studenterkørslen og studentergilderne. Det er træls, at det rammer os, siger Nicklas Reuther fra Det Blå Gymnasium i Glamsbjerg.
Annonce

Glamsbjerg: Han har timet og tilrettelagt sit studentergilde. Et sted mellem 60 og 70 personer er inviteret. Men han ved endnu ikke, om det overhovedet kan holdes.

- Det ser sort ud, konstaterer, Nicklas Reuther, der går i 3.g på Det Blå Gymnasium i Glamsbjerg.

- Jeg forstår og har respekt for faren, men det er træls, at det rammer os, fortsætter han.

Studentergildet er en af de traditioner, som han og andre elever i 3.g har set frem til i flere år. Men hvad sker der med traditionerne - hvordan kommer det hele til at foregå?

- Det fylder meget. Det er pisse irriterende med uvisheden, fordi vi ikke ved, hvad vi må eller kan. Det er noget, jeg går og tænker meget på, fortæller han.

- Der er meget, vi ikke har svar på endnu, men det bliver nok ikke som forventet. Vi får hue på og bliver studenter, men vi får ikke den rigtige oplevelse, hvor man føler, at huen er et tegn på fest og afslapning, siger han og kalder det en "noller" følelse i forhold til, hvad han havde forventet.

Annonce

Eksamener skåret ned

Især peger han på, at det ikke bliver det samme, fordi antallet af eksamener er skåret kraftigt ned.

- Vi får ikke den oplevelse af, at vi skal igennem alle eksamenerne og virkelig føle, at vi har fortjent huen. Vi har selvfølgelig klaret tre år i gymnasiet, men det er ikke det samme, som hvis man har haft pres på hele læseferien, siger han.

Blandt eleverne går snakken meget på, hvad der skal ske med den traditionsrige studenterkørsel, som Nicklas Reuther og klassekammeraterne har planlagt for længe siden.

- Vi har glædet os i lang tid, så vi holder fast i håbet, melder han og kalder det for træls, hvis de må vente med en tur i lastbilen til senere på året.

- Det vil ikke være det samme. Det vil virke som lang tid siden og ligegyldigt, siger han.

Mens andre gymnasieklasser har foreslået, at de bare kan gå i karantæne efter endt studenterkørsel, er det mest noget, man har joket med i Nicklas Reuthers omgangskreds.

Og hvis de ikke kan få lov til at køre lastbil, vil det være noget, der kommer til at irritere ham, når han ser næste års studenter.

- Jeg vil være glad på deres vegne, men jeg vil nok også blive irriteret, når de kommer kørende og vinker og dytter, siger han og tilføjer:

- Men de har fortjent det. Det har vi også, men tiderne er anderledes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce