Annonce
Middelfart

29 sejlede for stærkt: Bøderegn på vandet ved Rock Under Broen

Mange sejlende benyttede det gode vejr til at nyde Rock Under Broen fra søsiden. Mange dog i for høj fart.

På land havde politiet lørdag en rolig Rock Under Broen i Middelfart. På vand var det en anden sag - her havde politiet travlt med at give bøder til både, der sejlede for hurtigt.

Mange sejlere havde lørdag eftermiddag og aften sat kurs mod Middelfart for at tage et kig på Rock Under Broen. Og mange af dem kom derfra med en bøde i hånden.

Fra klokken 14 og frem til aften var politiet til stede på vandet for at kontrollere bådene og deres fart, oplyser vagtchef hos Fyns Politi Christian Rasmussen.

- Fra de timer har vi 29 rapporter om hastighedsforseelser. Det er rigtig mange, der har sejlet for stærkt, fortæller han.

I år var det den 28. udgave af Rock Under Broen, der i Middelfart løb af stablen. 10.000 mennesker var samlet på plænen, mens mange også nød musikken fra vandet.

I mens opholdt politiet sig i Lillebælt og Fænøsund, hvor de stoppede omkring 40 både. Ud af de 40 var der tre både, hvor alt var i orden. Resten var der overtrædelser i form af fejl og mangler på båden eller hastighedsovertrædelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce