Annonce
Assens

29-årige Mette-Rose stiller sig i front for SF efter kaotisk tid: - Vi skal stikke hovederne sammen - partiet er i en ny situation

Mette-Rose Kongstad Munksgaard er 29 år - og ny formand for SF Assens. Privatfoto
SF Assens har fået ny lokalformand. Det er Mette-Rose Kongstad Munksgaard, der skal være med til at genrejse partiet efter en omtumlet afslutning på 2021.

Glamsbjerg: Hun er 29 år, arbejder til daglig som historiker på Odense Bys Museer og er gravid med sit andet barn.

Og så har hun netop sat sig i formandsstolen i SF Assens, der siden kommunalvalget i november 2021 har levet en omtumlet tilværelse.

Mette-Rose Kongstad Munksgaard er blevet valgt som formand på en ekstraordinær og virtuel generalforsamling på grund af corona-situationen.

Annonce

Hun overtager tjansen efter Poul Erik Kristiansen, også Glamsbjerg, der i starten af december 2021 helt forlod politik efter nogle kaotiske uger, hvor den tidligere spidskandidat Mogens Mulle Johansen blev løsgænger, og Flemming Risskov Jørgensen trådte ud af bestyrelsen, men blev i partiet.

Det var en reaktion på, at et flertal af SF-medlemmerne på et møde pegede på Jeanette Sandberg som formand for udvalget Uddannelse, Børn og Familie frem for Mogens Mulle Johansen. Partiet mistede sidenhen formandsposten i en ny konstitueringsaftale.

Flere medlemmer på banen

I dag er partiet kun repræsenteret i byrådet af stemmeslugeren Jeanette Sandberg, der har fået plads i Social- og Ældreudvalget.

På trods af den kaotiske tid oplever Mette-Rose Kongstad Munksgaard, at en del medlemmer har meldt sig på banen med lyst til at deltage i forskellige aktiviteter.

- Vi har fået valgt en stærk bestyrelse, hvor der både sidder erfarne kræfter og helt nye folk. Nu glæder vi os til at lave en masse spændende politiske aktiviteter både for vores medlemmer og for andre politisk interesserede, siger den nyvalgte formand i en pressemeddelelse.

Inge Thorup (SF) (tv) og Jeanette Sandberg (SF) på valgaftenen, da resultaterne begyndte at tikke ind. Arkivfoto: Michael Bager

- Vi ser nye medlemmer og en hel del medlemmer, som har været meldt ud eller været inaktive i en periode, som nu vender tilbage. Så der er lidt sådan en stemning af, at nu skal vi have bygget noget rigtig godt op, og det bliver spændende, tilføjer hun i pressemeddelelsen.

Annonce

Trådene skal samles

Mette-Rose Kongstad Munksgaard uddyber overfor Fyens Stiftstidende, at hun har været medlem af SF siden 2017, og hun har boet i Glamsbjerg siden 2019, som er hendes forældres barndomsby. Selv er hun opvokset i Odense.

Hvilken opgave venter dig ovenpå al balladen?

- Vi skal samle trådene og stikke hovederne sammen og finde ud af, hvad vi gerne vil, nu hvor partiet er i en ny situation, siger formanden, der erklærer, at SF - ifølge hende - ser sig selv mere som et oppositionsparti i forhold til Venstre end tidligere.

Vi skal samle trådene og stikke hovederne sammen og finde ud af, hvad vi gerne vil, nu hvor partiet er i en ny situation

Mette-Rose Kongstad Munksgaard, formand, SF Assens

Formanden fortæller, at man i den kommende tid vil have stort fokus på at inddrage medlemmerne.

Annonce

Indflydelse på flere måder

Er det en ny start for SF?

- Det kan man på en måde godt sige. Sådan ser mange af vores medlemmer det i hvert fald. Nogle har været væk længe, men er friske på at komme tilbage og være aktive igen, fordi de ser det som en ny mulighed for at snakke politik, siger Mette-Rose Kongstad Munksgaard, der vil byde på medlemsarrangementer med forskellige politiske temaer.

Partiet har mistet indflydelse i form af formandsposten, som ikke gik til partiet. Hvordan vil I få indflydelse?

- Der er flere måder at få indflydelse på, og det har Jeanette (Sandberg, byrådsmedlem, red.) rigtig gode erfaringer med på lokalt plan. Hvis vi skulle have haft indflydelse via Venstre, var det måske alligevel ikke så meget værd for en SF'er, fordi man skulle stå på mål for andres politik. Partiet har mere brug for at samle sig omkring vores egen kerne som oppositionsparti, meddeler Mette-Rose Kongstad Munksgaard.

SF Assens afholder ordinær generalforsamling i februar.

SF Assens

Følgende er valgt til bestyrelsen for SF-Assens efter en ekstraordinær generalforsamling:

Formand: Mette-Rose Kongstad Munksgaard

Næstformand: Jesper Terp

Kasserer: Hans Peter Lund

Bestyrelsesmedlemmer: Jeanette Sandberg, Helle Beierholm, Charlie Kæmpe Hartvig, Kirsten Bastholm Christensen, Inge Thorup (1. suppleant), Anita Larsen (2. suppleant)

Annonce
Odense For abonnenter

Motorsportsklub bag ulovlig bane beder om flere skattekroner: Fund af flagermus og andre dyrearter udløser stor ekstraregning

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Kim gik ind i en valgplakat: Nu kræver han erstatning for sine ødelagte briller - Han skal ikke true mig til at betale

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Faaborg-Midtfyn

Rystet lokofører rømmede tog: Kniv og slagvåben fundet efter slagsmål i tog

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed gennem 36 år skifter ejere: Der bliver brug for flere hænder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Kerteminde For abonnenter

Forvirringen er total: Politi og kommune uenige om parkering i Måle

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Navne For abonnenter

60 år: Søren var med i GOG's første guldaldertid - nu er han teknisk chef i hallerne

Assens For abonnenter

Padelhallens hemmelige investorer står frem: Det er en kunst at få lokalplanen til at gå op i en højere helhed

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Navne

Joachim har en skitse over, hvordan man sprænger Lillebæltsbroerne i luften: Nu fylder han 100 år

GOG For abonnenter

GOG-profil tilbage efter korsbåndsskade: Vil kæmpe for plads på landsholdet

OB

Han er hentet i AaB og Hemmingsen kalder det et scoop: Søren Krogh er ny assistenttræner i OB

Annonce