Annonce
Gear

29-årig mand fra Thurø vil Danmark rundt i havkajak

Thomas Bechmann planlægger en 1800 km lang ekspedition rundt om Danmark.

Thomas Bechmann, Thurø, er tidligere soldat og vil have afløb for sin rastløshed ved at ro 1800 km til sommer - og søger nu sponsorer, for han vil sejle til fordel for Børnecancer Fonden

Annonce

THURØ: 1800 km i havkajak. Det er, hvad den 29-årige Thomas Bechmann, Thurø, har som mål, når han den 6. juni sætter sig i sin Chartham 16 kajak.

Starten går ved Vidå Slusen når Tønder ved den dansk-tyske grænse - og ca. fem uger efter anduver han til Gambøt Havn på Thurø.

Gennemfører Thomas Bechmann sin sejlads, vil han være den første, der har roet så langt i Danmark. Andre har kun nået 1200 km.

Men det er ikke, fordi han ønsker at sætte rekord. Han vil foretage sin lange tur til fordel for Børnecancer Fonden.

Thomas Bechmann planlægger en 1800 km lang ekspedition rundt om Danmark.
Annonce

Sponsorer sprang

Lige nu har han bare et problem:

- Da jeg begyndte at planlægge turen for et halvt år siden, havde jeg tilsagn om støtte for nogle firmaer, men nu, da det pludselig er blevet finanskrise, har de trukket sig, siger den 29-årige.

Det ærgrer ham, og nu håber han, at omtale her på Sydfyn til Søs vil få andre til at melde sig.

- Jeg havde oprindelig tænkt mig, at jeg ville sejle til fordel for udsatte børn i Grønland, men finder, at Børnecancer Fonden måske har mere appel, siger Thomas Bechmann.

Han begynder ekspeditionen ved Vidå for at ro op langs Jylland vestkyst, som godt kan blive en barsk tur, men som den 29-årige siger:

- Jeg må jo tage mine forholdsregler og være forsigtig.

Når han har rundet Grenen ror han ned langs Jyllands østkyst tril Als, hvorfra kursens sættes mod Lolland. Derefter rundt om Sjælland til Korsør og over Storebælt til Gambøt.

Thomas Bechmann planlægger en 1800 km lang ekspedition rundt om Danmark.
Annonce

Lægger depoter ud

- Jeg kan ikke have meget udstyr med. Derfor vil jeg inden turen udlægge depoter. Jeg graver simpelthen kasser med konserves m.v. ned rundt om på strandene, siger Thomas Bechmann.

Med i kajakken kan han have et lille telt til overnatning undervejs.

I seks år indtil 2006 har Thomas Bechmann været soldat. Først som konstabel. Han har bl. a. været udstationeret i Bosnien, og den sidste del af sit militære liv var han tilknyttet den franske Fremmedlegion.

- Det er slet ikke så barskt, som mange siger, men det er et afsnit af mit liv, som min familie helst ikke ser bliver berørt for meget, siger Thomas Bechmann, der tilføjer:

- Jeg kan lide udfordringer, og jeg er jo nok stadig noget rastløsthed efter mit soldaterliv i mig. Det er derfor, jeg giver mig i kast med turen Danmark rundt.

Han er i dag i voksenlære som murer hos O. V. Engstrøm. Hans kæreste siger, hun er lidt træt af, at han bruger fem uger af sommerferien på projektet, men bakker i øvrigt op om hans projekt.

Eventuelle sponsorer kan træffe Thomas Bechmann tlf. 29 90 97 93

Annonce

Mest læste

Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rådmand kræver skærpet nedlukning af Vollsmose: Luk daginstitutioner, fritidsaktiviteter og moskeer

Annonce