Annonce
Gear

29-årig mand fra Thurø vil Danmark rundt i havkajak

Thomas Bechmann planlægger en 1800 km lang ekspedition rundt om Danmark.

Thomas Bechmann, Thurø, er tidligere soldat og vil have afløb for sin rastløshed ved at ro 1800 km til sommer - og søger nu sponsorer, for han vil sejle til fordel for Børnecancer Fonden

THURØ: 1800 km i havkajak. Det er, hvad den 29-årige Thomas Bechmann, Thurø, har som mål, når han den 6. juni sætter sig i sin Chartham 16 kajak.

Starten går ved Vidå Slusen når Tønder ved den dansk-tyske grænse - og ca. fem uger efter anduver han til Gambøt Havn på Thurø.

Gennemfører Thomas Bechmann sin sejlads, vil han være den første, der har roet så langt i Danmark. Andre har kun nået 1200 km.

Men det er ikke, fordi han ønsker at sætte rekord. Han vil foretage sin lange tur til fordel for Børnecancer Fonden.

Annonce
Thomas Bechmann planlægger en 1800 km lang ekspedition rundt om Danmark.

Sponsorer sprang

Lige nu har han bare et problem:

- Da jeg begyndte at planlægge turen for et halvt år siden, havde jeg tilsagn om støtte for nogle firmaer, men nu, da det pludselig er blevet finanskrise, har de trukket sig, siger den 29-årige.

Det ærgrer ham, og nu håber han, at omtale her på Sydfyn til Søs vil få andre til at melde sig.

- Jeg havde oprindelig tænkt mig, at jeg ville sejle til fordel for udsatte børn i Grønland, men finder, at Børnecancer Fonden måske har mere appel, siger Thomas Bechmann.

Han begynder ekspeditionen ved Vidå for at ro op langs Jylland vestkyst, som godt kan blive en barsk tur, men som den 29-årige siger:

- Jeg må jo tage mine forholdsregler og være forsigtig.

Når han har rundet Grenen ror han ned langs Jyllands østkyst tril Als, hvorfra kursens sættes mod Lolland. Derefter rundt om Sjælland til Korsør og over Storebælt til Gambøt.

Thomas Bechmann planlægger en 1800 km lang ekspedition rundt om Danmark.

Lægger depoter ud

- Jeg kan ikke have meget udstyr med. Derfor vil jeg inden turen udlægge depoter. Jeg graver simpelthen kasser med konserves m.v. ned rundt om på strandene, siger Thomas Bechmann.

Med i kajakken kan han have et lille telt til overnatning undervejs.

I seks år indtil 2006 har Thomas Bechmann været soldat. Først som konstabel. Han har bl. a. været udstationeret i Bosnien, og den sidste del af sit militære liv var han tilknyttet den franske Fremmedlegion.

- Det er slet ikke så barskt, som mange siger, men det er et afsnit af mit liv, som min familie helst ikke ser bliver berørt for meget, siger Thomas Bechmann, der tilføjer:

- Jeg kan lide udfordringer, og jeg er jo nok stadig noget rastløsthed efter mit soldaterliv i mig. Det er derfor, jeg giver mig i kast med turen Danmark rundt.

Han er i dag i voksenlære som murer hos O. V. Engstrøm. Hans kæreste siger, hun er lidt træt af, at han bruger fem uger af sommerferien på projektet, men bakker i øvrigt op om hans projekt.

Eventuelle sponsorer kan træffe Thomas Bechmann tlf. 29 90 97 93

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce