Annonce
Faaborg-Midtfyn

29-årig mand dømt for at slå med ståltermokande

Arkivfoto: Jens Wognsen

Midtfyn: Længere tids uoverensstemmelser mellem to beboere på et midtfynsk bosted kulminerede i november sidste år i en voldssag, og forleden blev en 29-årig mand så dømt for vold.

Manden blev dømt for at have slået en anden mand i hovedet med en fyldt ståltermokande. I retten erkendte den 29-årige vold efter den såkaldt milde voldsparagraf, og ikke den grove, som han var tiltalt for. Ifølge den nu dømtes opfattelse var termokanden ikke helt fyldt med kaffe.

Som nævnt var det uoverenstemmelser, som var optræk til volden. Ifølge den 29-åriges forklaring var han blevet truet på livet af ofret, og derfor blev der slået med termokanden. Han mente dog ikke at have ramt "rigtigt", idet vedkommende trak hovedet til sig.

Det er uvist, om ofret kom til skade, men den 29-årige blev idømt en betinget fængselsstraf på 30 dage. Den er med en prøvetid på et år, og det betyder, at hvis manden begår lignende kriminalitet inden for det næste år, så bliver de 30 dages fængsel udløst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];