Annonce
Assens

288.000 kr. at dele ud af

Tidligere i år modtog Knit'n'Jazz-festivalen i Aarup et tilskud fra Assens Kommunes eventpulje. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Der er 288.000 kroner i eventpuljen for 2018 i Assens Kommune. Men hvornår pengene kan søges er endnu ikke fastlagt af kommunen.

Assens: Der er 288.000 kroner i kassen.

Det er de penge, der er tilbage i den såkaldte eventpulje i Assens Kommune for næste år, som man som f.eks. forening kan søge til et event, der er med til at brande kommunen.

For 2018 var der ellers afsat en eventpulje på i alt 493.000 kr. Men der går bl.a. 200.000 kr. til kommunens engagement i Film Fyn, fordi Assens Byråd i 2016 besluttede, at eventpuljen årligt skal bidrage med dette beløb til medlemskabet, hvorfor der er 288.000 kr. til fordeling.

Formålet med eventpuljen er ifølge kommunens hjemmeside "at give foreninger og andre mulighed for at søge støtte til aktiviteter, der giver borgere, besøgende og turister i kommunen gode oplevelser samt bidrager til at styrke borgernes stolthed og engagement i lokalsamfundene".

Tidligere i år gik eventpuljepengene til en tv-dokumentar (75.000 kr.), Assens Kulturdage (30.000 kr.), Knit'n Jazz festival i Aarup (21.000 kr.), et e-sport- arrangement (30.000 kr.), Æblefestivalen i Assens Kommune (100.000 kr.) samt til en Singer-Songwriter Festival i Aarup (23.000 kr.).

Hvornår er der ansøgningsfrist til at søge puljen med de 288.000 kr. er endnu ikke fastlagt. Det skyldes, at det nye udvalg - Beskæftigelses-, Erhvervs- og Kulturudvalget - først skal finde en dato i det nye år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Badmintonforbund er begejstret for Odense

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce