Annonce
Assens

28-årig dømt for vold: Slog eks-kæreste med datter på armen

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Deres et-årige datter så det hele, da et skænderi mellem et tidligere kærestepar endte med vold. Han er nu dømt for det ved Retten i Odense

Brylle: Deres fælles datter oplevede det hele på nærmeste hold, da et skænderi mellem tidligere kærestepar endte i vold.

Datteren på et år var nemlig i hans arme, mens han blandt andet skubbede sin ekskæreste. Derfor er den 28-årige mand nu blevet idømt 30 dages ubetinget fængsel ved Retten i Odense.

Overfaldet fandt sted i februar i år på Dannesbovej i Brylle, hvor de ekskærester kom op at skændes, fordi de ikke var enige om, hvordan tingene skulle køre efter deres brud, fortæller Karen Lykke Jensen, der som advokatfuldmægtig var anklager i sagen.

- Der var ikke nogen, der kunne sige hvordan, eller hvor det gik galt, men de kom op at skændes, og så udviklede det sig i den her retning, siger hun.

Den 28-årige blev dømt for at have grebet fat om halsen på sin ekskæreste med begge hænder og klemt hende, for med knyttede hænder at have skubbet hende ind i en dørkarm og for at have grebet fat i hendes hår og trukket hende ud gennem døren, så hun faldt over dørtrinnet. Han blev også dømt for at holde hende for munden.

Annonce

Trafikforseelser

De 30 dages fængsel er en såkaldt fællesstraf efter Straffelovens §89.

- Efter voldsforholdet blev begået, har han fået en anden dom (20 dages betinget fængsel, red.). I den dom skulle de her ting være taget med, hvis det havde været muligt. Det kunne man ikke af forskellige årsager, blandt andet at det er en voldssag med forskellige vidner, men derfor skal det alligevel behandles samlet.

- Derfor skal han have en straf, der svarer til, hvad han ville have fået, hvis de to sager var behandlet samlet. Der kommer retten frem til, at udover det, han fik tidligere, ville have fået 30 dages ubetinget fængsel, forklarer Karen Lykke Jensen og understreger, at de 30 dage skal afsones.

- Den omstændighed, at han tidligere er dømt en betinget frihedsstraf, og på grund af grovheden af voldsforholdet, finder retten ikke, at man kan gøre straffen betinget, siger hun og oplyser, at de 20 dage forbliver betingede.

Desuden blev den 28-årige dømt for to færdselsforseelser. Nemlig for at have kørt bil uden kørekort og for at have kørt bil under påvirkning af hash. For det blev han dømt til at betale en på 14.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Odense For abonnenter

Flere penge på vej til TBT-projekt: Enigt udvalg siger ja til ekstraregning på én million kroner

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce