Annonce
Assens

27-årig klemt ihjel: Robot i Tommerup St. undersøges

Borring Plast har ligget i Tommerup St. i mange år. For to år siden overtog Jesper Seistrup virksomheden. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Arbejdstilsynet er til stede på Borring Plast hele tirsdag for at undersøge, hvad der var årsag til ulykken, hvor en 27-årig mand fra Odense blev klemt ihjel af en robotarm mandag aften.

Tommerup St.: Mandag aften omkom en 27-årig mand fra Odense, da han blev klemt af en robotarm på fabrikken Borring Plast i Tommerup St. Arbejdstilsynet var allerede på stedet mandag, men vil også være til stede på fabrikken hele tirsdag.

- Vi vil være der hele dagen for at undersøge ulykken og hændelsesforløbet, oplyser Arbejdstilsynet.

Ifølge Fyns Politi blev den 27-årige klemt ihjel af en robotarm. Arbejdstilsynet gav mandag virksomheden påbud mod at benytte robotarmen, men om ulykken skyldtes en fejl fra maskinens side, ved Arbejdstilsynet ikke endnu.

- Det skal vi undersøge i dag, lyder det fra Arbejdstilsynet.

Annonce

Robotarmen blev ifølge politiet brugt til at sætte to plastlegemer sammen og stod og svingede rundt. Fyns Politi fik besked om ulykken klokken 19.17 mandag aften, og en ambulance blev sendt af sted.

Men da den kom frem, stod det klart, at den 27-årige ikke kunne reddes. Hans brystkasse var blevet knust af robotarmen.

- Han var kravlet ind fra en afspærring og kommet i klemme. Død på stedet. Klemt ihjel af denne her robotarm, der havde presset ham op mod et el-skab, sagde Lars Fredensborg fra Fyns Politi til Fyens.dk mandag aften.

Indehaver af Borring Plast Jesper Seistrup har i øjeblikket ingen kommentarer til ulykken.

Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Simone er bidt af boksning

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce