Annonce
forside

27-årig druknet efter kæntring

Kammerat så sine venner kæntre i jolle. Den ene overlevede, mens de anden druknede i nærheden af Strynø

De havde besluttet at hente deres kammerat i Rudkøbing.

Så lørdag aften satte de deres lille 15 fods jolle med en 70 hk motor i havnen fra Marstal med kurs mod Langeland.

Men så langt nåede de to Marstal-kammerater på 24 og 27 år ikke.

Ikke langt fra Strynø gik det galt og endte tragisk.

Ærøfærgen fra Rudkøbing var på vej mod Marstal, og uvist af hvilken grund kom den lille jolle for tæt på de store bølger fra færgen. Pludselig blev jollen ramt af en af de store bølger, og den tippede rundt i vandet.

Ifølge politiassistent Steen Riewe Henriksen, Ærø politi, så en passager ulykken ske, og han fik øjeblikkelig fat i kaptajnen.

Fra færgen slog kaptajnen alarm og satte redningsbåden i vandet.

Den 24 -årige kom ved egen hjælp op at sidde på stævnen af jollen, og han blev reddet over på redningsflåden. Men den 27-årige kammerat forsvandt i bølgerne. Han blev slået bevidstløs, da han blev ramt af bølgen.

Han stod op ved styrepulten, mens kammeraten sad ned. Det har angiveligt reddet den 24-årige. Efter hvad Stiftstidende erfarer var kammeraten, som de to venner ville til Rudkøbing og hente, øjenvidne til den tragiske ulykke. Han havde nemlig valgt at tage med færgen fra Rudkøbing, og da han opdagede at jollen var kæntret, var han straks klar over, at det var hans to kammerater, der var i livsfare. Chokeret fik han senere at vide, at kun den 24-årige havde overlevet.

Helikoptereftersøgning

Søværnets Operative Kommando (SOK) sendte straks en helikopter og et marinehjemmeværnsfartøj til området og sammen med Ærøfærgen satte de en eftersøgning i gang omkring kl. 21.30 lørdag aften.

Eftersøgningen fortsatte frem til midnat, hvor den blev indstillet som følge af mørket.

- Vi havde håbet at finde den 27-årige, fordi han havde orange regntøj på og derfor skulle være let at finde, hvis han lå i overfladen. Men det skete desværre ikke, fortæller direktør Keld Møller, ÆrøFærgerne A/S, der søndag formiddag havde en snak med kaptajnen på færgen.

- Mandskabet om bord på færgen har handlet helt korrekt. Og vi er helt uden skyld i den tragiske ulykke. Det blæste 10-12 meter i sekundet lørdag aften på ulykkesstedet, og kaptajnen havde allerede tidligere på turen været opmærksom på den lille jolle, der sejlede hurtigt, forklarer Keld Møller.

Annonce

Eftersøgning stoppet

Tidligt søndag morgen blev eftersøgningen af den 27-årige mand genoptaget, men kort før søndag middag blev marinehjemmeværnskutteren Ringen kaldt i havn, fordi SOK vurderede, at det ikke længere var sandsynligt, at finde den druknede.

- Allerede lørdag aften havde vi søgt i længere tid end det ville være sandsynligt, at en person ville overleve i vandet. Og da eftersøgningen hele søndag morgen og formiddag heller ikke gav resultat, besluttede vi at stoppe, siger orlogskaptajn Thomas Bo Jeppesen, SOK.

Ifølge politiet bar ingen af de to mænd redningsveste, da de sejlede af sted.

Politiet har ikke frigivet navnet på den druknede 27-årige mand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce