Annonce
Fyn

27-årig drabsmistænkt død i arresten i Odense

Foto: Birgitte Carol Heiberg.
Den 27-årige mand der fredag blev anholdt af Fyns Politi efter en biljagt på motorvejen er lørdag morgen fundet død i arresten i Odense.

Odense: Fredag aften anholdt Fyns Politi en 27-årig mand efter en længere biljagt på den fynske motorvej. Manden er mistænkt for et drab i Malmø.

Lørdag formiddag oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse, at den 27-årige mand er fundet død i sin celle i arresthuset i Odense.

Manden skulle lørdag have været fremstillet i grundlovsforhør i Danmark med henblik på udlevering.

Dødsfaldet undersøges nu af Fyns Politi.

Institutionsleder ved Odense Arrest, Frits Christensen, bekræfter, at manden er fundet død i arresten lørdag morgen, men vil ikke udtale sig yderligere.

Opdateres..

Annonce

Mistænkt for drab i Sverige

Den 27-årige mand blev fredag aften anholdt på Fyn efter en længere biljagt der fandt sted mellem klokken 19.17 og 19.52.

Flere og flere patruljer deltog i jagten, da det stod klart, at manden ikke umiddelbart havde tænkt sig at stoppe.

Biljagten fandt sted på Fynske Motorvej fra Nyborg. Det hele endte i nærheden af Ejby, hvor politiet fik stoppet bilen.

Den 27-årige, der nu altså er død i sin celle, er mistænkt for drabet på en kvinde i Hyllie i Malmø i Sverige.

Han blev international efterlyst, efter at en 24-årig kvinde torsdag blev fundet dræbt i en bil tæt på Malmø. Han blev fredag fremstillet i grundlovsforhør i Sverige, uden at være til stede.

Det vides endnu ikke, hvilken relation - hvis nogen - den 27-årige mand havde til den dræbte kvinde.

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har, og du kan gøre det anonymt. Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-04, ligesom du har mulighed for at chatte med Livslinjen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce