x
Annonce
Assens

268 løb Stiftens Etape Løb i Aarup

Opvarmning et kvarter inden afgang. Foto: Lise Wolf

Aarup og Aarup Løbeklub var for første gang vært ved Stiften Etape Løb. Flere end ved de øvrige to løb i denne sæson meldte sig til start.

Aarup: Samtlige 30 medlemmer af Aarup Løbeklub havde opgaver, da den lille klub i går havde påtaget sig værtsskabet for 3. etape af Stiftens Etape . Og undskyldningerne skulle være rigtig gode for at undslå sig.

Det var første gang løbet kom til Aarup, men løbeklubben havde ingen betænkeligheder ved at påtage sig opgaven. Der falder da også et lillebeløb af til værterne, som er værd at tage med for en lille klub.

- Vi er vant til at holde løb, siger Gitte Jensen fra klubbens bestyrelse, der dog sammen med de fire andre fra den lille kerne, der har taget sig af planlægningen, skulle i gang med at lægge nye ruter, da klubben normalt har ruter på fem og 10 kilometer, når den afholder løb.

En børnerute på 2,5 kilometer - en rute på otte kilometer og en på 13.

I alt 268 deltog på en lidt trist og grå, men relativt mild og vindstille søndag, og det er lidt flere end ved de to første etaper i henholdsvis Odense og Faaborg.

Annonce

3. etape i Aarup

Start og mål ved Aarup Fritidscenter.268 løbere i alt.

Børneruten - 22

Otte kilometer - 163

13 kilometer - 83

Først i mål otte kilometer: Mænd: Jonas Birkkjær, kvinder: Marie Louise Jørgensen.

Først i mål 13 kilometer: Mænd: Steffen Massaro, kvinder: Anja Carstensen.

Næste løb: Bogense søndag 5. marts.

Starten er gået for ruten på otte kilometer. Foto: Lise Wolf

Kuperede ruter

Selv ruterne gik uden om de værste stigninger, så lod det sig mærke, at løbet denne gang foregik i det højfynske bakkelandskab. Kort inden målspurten ned ad Ormehøj til Aarup Fritidscenter skulle for eksempel Skydebjerg-bakken forceres, den fik nogle til at slå bremserne i og skifte til gangtempo.

Også Jonas Birkkjær første mand i mål på otte kilometer-ruten bemærkede, at det var andre stigninger, end han var vant til på hjemmebane i flade Odense.

- Det primære er at komme af sted og det gode ved det samlet set er, at det er varieret, sagde han vel i mål på tiden 27.35, halvandet minut hurtigere end nummer to Henrik Simonsen. Undervejs havde han også haft overskud til at bemærke et par gode udsigter fra bakketoppene.

Jonas Birkkjær kom som ventet først i mål. Foto: Lise Wolf

Spænding hos kvinderne

Mens Jonas Birkkær fører sikkert efter de første tre etaper med todt fire minutter foran nummer to, Henrik Jørgensen, så er der mere spænding på kvindernes korte distance. Her ligger 14-årige Marie Louise Jørgensen på en samlet førsteplads, men med kun 20 sekunder ned til nummer to, Mia Beck Liechtenstein. Det var i øvrigt også sidstnævnte, der kom først i mål på søndagens etape, ni sekunder før Marie Louise Jørgensen.

Søskendeparret Mathias og Simone Fisker Hansen på 10 og 12 år deltog begge i børneløbet. Mathias var først i mål på denne etape, hvor der var medaljer til alle, i tiden 9.43. Foto Lise Wolf
Squats..Aarup Løbeklubs stod for opvarmningen. Foto: Lise Wolf
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Arne Lundemann vil optræde i cirkustelt på Kerteminde Havn

1995 Mere revy og satire, men uden at tabe det kabaretprægede. Det er den nye balancekunst, som årets Arne Lundemann-forestilling i cirkusteltet på Kerteminde Havn vil gennemføre under titlen: Fru Gittes Sommerhalløj. Medvirkende til at få disse ting til at gå op i en højere enhed er tekstforfatterne Ulrich Ravnbøll, Ida og Bent From og Ib Boye foruden forestillingens faste tekstleverandør Torben Iversen. Som vanlig instruerer Gitte Lundemann ensemblet, der består af familie samt gamle og nye navne. Det vil sige gemalen Arne, sønnen André, Betty Glosted, Jesper Vigant og sæsonens helt nye navn Anne Mette Busch, der kommer fra musicalscenen. Fru Gittes Sommerhalløj har premiere den 4. juli. 1970 I næste måned sætter et amerikansk rumskib atter kurs mod Månen, og som sædvanlig er der en række formål med ekspeditionen. Selve rejseproceduren er efterhånden så gennemprøvet, at det rent videnskabelige program begynder at dominere på operationsplanen. Et af de vigtigste punkter under Apollo 13’s færd bliver i bogstaveligste forstand at tage Månens temperatur. Der er til formålet konstrueret et specielt termometer, som mest af alt ligner en cykelpumpe. Ved hjælp af en line sænkes instrumentet ned i et tre meter dybt hul, som de tre astronauter skal bore i måneoverfladen ved hjælp af specialudstyr. Det er første gang, at astronauter sættes på en så hård fysisk belastning. 1945 Et par energiske tobakstyve har i nat hjemsøgt en række odenseanske cigarforretninger. I tre af dem er der ved indbrud stjålet varer for op imod 3000 kroner, mens tyvene i den fjerde måtte opgive deres forehavende. Værst er det gået ud over cigarhandler John Lauridsens forretning, Vestergade 21. Her har tyvene omhyggeligt udvalgt sig de bedste mærker indenfor cigarer og cigaretter. Forretningen havde lige modtaget en større ration, blandt andet en del oversøiske varer, og dem havde tyvene straks kastet sig over, hvorimod de lod danske cigarer og cerutter bliver liggende på hylderne. De to andre indbrud foregik hos Ras. J. Teglbjærg, Klaregade 7 og Svend Rasmussen, Kræmmergyden 8.

Faaborg-Midtfyn

Kommune dropper julegaver til ansatte: Vil give corona-gaver i stedet

Annonce