Annonce
Assens

268 løb Stiftens Etape Løb i Aarup

Opvarmning et kvarter inden afgang. Foto: Lise Wolf

Aarup og Aarup Løbeklub var for første gang vært ved Stiften Etape Løb. Flere end ved de øvrige to løb i denne sæson meldte sig til start.

Aarup: Samtlige 30 medlemmer af Aarup Løbeklub havde opgaver, da den lille klub i går havde påtaget sig værtsskabet for 3. etape af Stiftens Etape . Og undskyldningerne skulle være rigtig gode for at undslå sig.

Det var første gang løbet kom til Aarup, men løbeklubben havde ingen betænkeligheder ved at påtage sig opgaven. Der falder da også et lillebeløb af til værterne, som er værd at tage med for en lille klub.

- Vi er vant til at holde løb, siger Gitte Jensen fra klubbens bestyrelse, der dog sammen med de fire andre fra den lille kerne, der har taget sig af planlægningen, skulle i gang med at lægge nye ruter, da klubben normalt har ruter på fem og 10 kilometer, når den afholder løb.

En børnerute på 2,5 kilometer - en rute på otte kilometer og en på 13.

I alt 268 deltog på en lidt trist og grå, men relativt mild og vindstille søndag, og det er lidt flere end ved de to første etaper i henholdsvis Odense og Faaborg.

Annonce

3. etape i Aarup

Start og mål ved Aarup Fritidscenter.268 løbere i alt.

Børneruten - 22

Otte kilometer - 163

13 kilometer - 83

Først i mål otte kilometer: Mænd: Jonas Birkkjær, kvinder: Marie Louise Jørgensen.

Først i mål 13 kilometer: Mænd: Steffen Massaro, kvinder: Anja Carstensen.

Næste løb: Bogense søndag 5. marts.

Starten er gået for ruten på otte kilometer. Foto: Lise Wolf

Kuperede ruter

Selv ruterne gik uden om de værste stigninger, så lod det sig mærke, at løbet denne gang foregik i det højfynske bakkelandskab. Kort inden målspurten ned ad Ormehøj til Aarup Fritidscenter skulle for eksempel Skydebjerg-bakken forceres, den fik nogle til at slå bremserne i og skifte til gangtempo.

Også Jonas Birkkjær første mand i mål på otte kilometer-ruten bemærkede, at det var andre stigninger, end han var vant til på hjemmebane i flade Odense.

- Det primære er at komme af sted og det gode ved det samlet set er, at det er varieret, sagde han vel i mål på tiden 27.35, halvandet minut hurtigere end nummer to Henrik Simonsen. Undervejs havde han også haft overskud til at bemærke et par gode udsigter fra bakketoppene.

Jonas Birkkjær kom som ventet først i mål. Foto: Lise Wolf

Spænding hos kvinderne

Mens Jonas Birkkær fører sikkert efter de første tre etaper med todt fire minutter foran nummer to, Henrik Jørgensen, så er der mere spænding på kvindernes korte distance. Her ligger 14-årige Marie Louise Jørgensen på en samlet førsteplads, men med kun 20 sekunder ned til nummer to, Mia Beck Liechtenstein. Det var i øvrigt også sidstnævnte, der kom først i mål på søndagens etape, ni sekunder før Marie Louise Jørgensen.

Søskendeparret Mathias og Simone Fisker Hansen på 10 og 12 år deltog begge i børneløbet. Mathias var først i mål på denne etape, hvor der var medaljer til alle, i tiden 9.43. Foto Lise Wolf
Squats..Aarup Løbeklubs stod for opvarmningen. Foto: Lise Wolf
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nedlukning er godt for noget: Langt færre fynboer ender på skadestuen

Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Middelfart

Rock Under Broen rykkes til september: Afholdes samme dag som Lillebælt Halvmarathon

Annonce