Annonce
Nyborg

26. juni, 3. juli eller slet ikke i 2021? Ny kæp i Nyborgs cykelhjul

Der kommer snart en løsning, lover direktøren for den danske Tour de France-organisation, Alex Pedersen. Han vil i øvrigt ikke kommentere på "spekulationer" i en fransk avis. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Den første lørdag i juli næste år bliver en historisk dag i Nyborgs historie. I hvert fald i nogle uger endnu.
Annonce

Nyborg: Først var det coronakrisen, der rejste tvivl om Tour de France i Nyborg den 3. juli næste år.

Så kom der et ønske fra Tour De France-organisationen A.S.O. om rykke Tour de France i Danmark en uge frem.

Og nu er det en indtil videre ubekræftet mediehistorie om en plan B, hvor hverken København, Nyborg, Vejle eller Sønderborg er på rutekortet, der sår tvivl om verdens største cykelløb på dansk jord.

A.S.O. vil tilsyneladende flytte de tre danske etaper til Bretagne i Frankrig, hvis ikke den danske Tour de France-organisation er med på at flytte Grand Départ Copenhagen 2021 en uge frem.

Og hvad enten det bliver det ene eller det andet - eller noget helt tredje - der løser den åbenlyse strid om datoerne mellem den franske og den danske organisation, har usikkerheden om den historiske begivenhed i Nyborg den 3. juli næste år næppe nogensinde været større.

Det er kun tre uger siden, dagbladet B.T. kunne afsløre A.S.O.'s planer om at rykke Tour de France i Danmark en uge frem.

Avisen havde fået aktindsigt i en mail med en forespørgsel fra A.S.O. om muligheden for at flytte Grand Départ Copenhagen, så de sidste etaper af det store cykelløb ikke vil komme til at kollidere med de første dage af OL i Tokyo i 2021.

Annonce

Ikke realistisk

B.T. fik ved den lejlighed også indsigt i svaret til løbsdirektør Christian Prudhomme fra formanden for Grand Départ Copenhagens bestyrelse, Københavns overborgmester Frank Jensen (S):

"På vegne af partnerne for den danske Grand Départ må jeg informere dig om, at det ikke er en realistisk løsning at rykke datoerne for Grand Départ med en uge", fastslog han.

Hvorvidt historien i den franske avis om A.S.O.'s tilbud til Bretagne om at blive plan B for Tour-starten er en "and" eller et forsøg på at presse de danske Tour-arrangører til at flytte en uge frem, er det yderst sparsomt med kommentarer til.


Frank Jensen har sendt et brev til A.S.O. med den danske holdning, hvor vi giver udtryk for, at det er meget svært at flytte de danske datoer

Alex Pedersen, direktør for Grand Départ Copenhagen


"Vi kan ikke deltage i spekulationer", skriver direktøren for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021, Alex Pedersen, i en sms til Fyens Stiftstidende.

Annonce

Brev til Prudhomme

"Frank Jensen har sendt et brev til A.S.O. med den danske holdning, hvor vi giver udtryk for, at det er meget svært at flytte de danske datoer", tilføjer Alex Pedersen.

Alt tyder dog på, at datoerne for de tre Tour de France-etaper i Danmark i 2021 fortsat er til forhandling.

Alex Pedersen oplyser således også, at den danske Tour-organisation "kommer med en samlet melding, når der foreligger en konkret løsning, hvilket forventeligt sker inden for de nærmeste uger".

Alex Pedersen har ingen kommentarer til, hvad "en konkret løsning" kan indebære.

Og større er talelysten heller ikke i Nyborg, hvor det ellers er planen at intensivere de omfattende forberedelser til den store dag næste år straks efter sommerferien.

- Det usædvanlige er, at coronakrisen har rykket rundt på tingene, siger Nyborgs projektchef for Tour de France, Tue Kempf. Foto: Kim Rune

- Det er spekulationer og rygter. Og den slags er altid en del af gamet i forbindelse med store, attraktive events, siger Nyborgs projektleder for Tour de France, Tue Kempf, om historien i den franske avis om en plan B uden Danmark.

- Jeg forholder mig kun til den gældende plan, hvorefter Tour de France kommer til Nyborg den 3. juli næste år, tilføjer han.

Annonce

Ingen kommentar

Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), som sidder i bestyrelsen for Grand Départ Copenhagen, vil heller ikke kommentere på en avisartikel i en lokal, fransk avis.

- Jeg har ingen kommentarer til rygter. Jeg forholder mig kun til, at Tour de France til næste år starter som planlagt i Danmark, fastslår Kenneth Muhs.

Fredag morgen talte Radio4 med cykelekspert Emil Axelgaard om sandsynligheden for, at Tour de France kommer til Danmark. Lyt med herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce