Annonce
Assens

2500 kilometer i en 50 år gammel bil: Se video og billeder med rallykøreren Lars

Der står ti pokaler fra diverse løb på Lars Hindsgaul Madsens reol på kontoret. For han har tidligere vundet flere motorløb rundt om i Danmark i sin Fiat 128 Coupé fra 1972. Men det er intet mod det Monte-Carlo ræs han til februar skal køre i Frankrig.

Rallye Monte-Carlo Historique

Rallye Monte-Carlo Historique er et pålidelighedsløb, hvor kørerne skal ramme både kendte og hemmelige tidskontroller på sekundet.

Løbet bliver kørt i det sydøstlige Frankrig fra 31. januar til 7. februar 2018.

Alle 320 biler fra hele verdenen, der er tilmeldt løbet, starter med 0 strafpoint før de 15 tidsprøver. Løbet vindes ved at have færrest strafpoint ved målstregen.

Løbet gælder altså ikke nødvendigvis om at komme først, men om at overholde ens tider og klare prøverne bedst.

De danske kørere bliver sendt afsted fra Torvet i Assens lørdag 27. februar kl. 10-12.

Selv på kontoret på Lars Hindsgaul Madsens arbejde kan man se, at han er glad for rallybiler. Foto: Kim Rune

Assens: Blandt de andre udstillingsbiler hos Assens Bil Center på Nørre Alle står der en helt speciel rød en af slagsen. Det er en bil, der ikke står der hver dag. Og den er ikke til salg.

Bilen, en Fiat 128 Coupé, har det sidste år har fået langt mere opmærksomhed end noget andet i 56-årige Lars Hindsgaul Madsens liv. For siden han sidste gang kørte det historiske og traditionsrige løb Rallye Monte-Carlo Historique i Sydfrankrig har bilen været skilt ad til mindste skrue og er blevet smurt og eftertjekket, før den nu står samlet og klar igen. Til endnu et ræs.

Til februar går starten igen i syd, og denne gang drømmer bilmanden om en lidt bedre placering, end det blev til sidste år, hvor han endte som nr. 91 ud af 320 med lidt over 7000 strafpoint. I år er han og makkeren, Arne Pagh fra Middelfart, bedre forberedt, og de kører for at vinde.

- Alle går efter drømmen om at komme først, siger Lars Hindsgaul Madsen tilbagelænet i mødelokalet hos bilforretningen.

Bilen og forberedelserne til det 2500 kilometer lange pålidelighedsløb, hvor det gælder om at ramme hårnålesvingene i de franske alper på sekundet, har optaget både Lars og kollegaerne hele året. Når han er på arbejde, tænker han på biler. Når han går hjem, tænker han på biler.

- Det er både arbejde og fritid, bare spørg min kone, hun er rigtig glad, siger han og griner.

Annonce

Lars Hindsgaul Madsen

Født i Ejby og søn af E. Hindsgaul Madsen, der startede med at have et værksted i 1950'erne.

Stod i lære hos sin far og blev som 19-årig uddannet som Fiat-mekaniker.

Begyndte selv som bilforhandler i starten af 1980'erne.

Er indehaver af Assens Bil Center i Assens, hvor han i dag sælger biler.

Bor i Assens med sin kone, Lone Hindsgaull Madsen, og har to døtre på 30 og 26 år, der begge er flyttet hjemmefra.

Kørte for første gang Rallye Monte-Carlo Historique i 2017, og skal nu afsted igen.

Lars Hindsgaul Madsen har sammen med sine kollegaer selv istandsat den ferrarirøde Fiat 128 Coupé fra 1972. Foto: Kim Rune

Rallyguld på reolen

For den slags, biler og motorløb, tager tid, forklarer Lars Hindsgaul Madsen. Manden, der har ti trofæer fra vundne rallyløb rundt omkring i Danmark stående på reolen på kontoret, vil da også hellere snakke om biler end om sig selv.

- Det er koldt, det larmer, man får ikke meget søvn, det er faktisk ikke behageligt, siger Lars Hindsgaul Madsen med et glimt i øjet, for han vil jo gerne, selvom det er hårdt.

Det er spændingen og udfordringen, der fanger ham. Men hvad, der er fedt ved biler, er svært at forklare.

- Jeg ved snart ikke, det har jeg aldrig tænkt over. Det er biler, jeg kan. Men jeg kan da godt finde på også at tage et spil golf en gang i mellem.

Rallye Monte-Carlo Historique er alligevel noget specielt. Derfor skal der også en speciel bil til. Den røde Fiat i udstillingslokalet har kørt rallyet ni gange før siden 1972.

- Sidste år før turen havde jeg aldrig prøvet et løb som det her, men bilen havde kørt det. Det er et stort løb, vel lidt som hvis jeg var cykelentusiast og skulle køre Tour De France.

Bilen har hos en tidligere ejet kørt løbet Rallye Monte-Carlo Historique otte gange før, nu skal den for anden gang teste sine dæk med Lars Hindsgaul Madsen bag rattet. Foto: Kim Rune
Selvom bilen godt kan komme op i fart, er det ikke kun hurtigthed der er afgørende i rallyløbet. Det handlet i stedet om diciplin, forberedelse og præcision, når man skal køre tidsprøverne, der er indlagt på ruten. Foto: Kim Rune

Benzin i blodet

Og født entusiast, det er han. Lars Hindsgaul Madsen er søn af en mekaniker, og har rodet med biler siden han var seks år gammel. Han kalder sig selv en gammel cirkushest, og nu har han også trukket konen med ind i bil-universet. Lone Hindsgaul Madsen sidder på kontoret i bilforretningen - og hun er faktisk glad.

- Han er vokset op med biler. Og så har jeg erfaret, at det er sådan med mænd i den alder, de skal udleve deres drømme, siger hun og fortsætter.

- Jeg synes, det er fint, at han har en hobby, og det er jo nu, det skal gøres, det nytter ikke noget, når vi er 80.

Det larmer rigtig meget inde i den tohjulstrukne Fiat. Foto: Kim Rune
Lars Hindsgaul Madsen er opvokset md benzin i blodet. Han er søn af en mekinaker og har roddet med biler siden han var seks år gammel. Foto: Kim Rune
Lørdag går starten på 2018 udgaven af Rallye Monte-Carlo Historique på Torvet i Assens. Foto: Kim Rune
Lars Hindsgaul skal deltage i årets Monte Carlo Rally Foto: Kim Rune
Lars Hindsgaul skal deltage i årets Monte Carlo Rally Foto: Kim Rune
Lars Hindsgaul skal deltage i årets Monte Carlo Rally Foto: Kim Rune
Lars Hindsgaul skal deltage i årets Monte Carlo Rally Foto: Kim Rune
Lars Hindsgaul skal deltage i årets Monte Carlo Rally Foto: Kim Rune
Lars Hindsgaul skal deltage i årets Monte Carlo Rally Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce