Annonce
Middelfart

25.000 romkugler er trillet ud fra Nørre Aaby

Der er kaos på p-pladsen, og bageren har ansat flere folk for at følge med efterspørgslen på romkuglerne, der er kåret som landets bedste.

Nørre Aaby: Danmark kan ikke få nok. De kommer fra nær og fjern, og i Nørre Aaby Bageri bliver der trillet fra morgen til aften for at have romkugler nok til den enorme efterspørgsel, der er kommet, efter at bagermester Carsten Bjørn Bak Matthiesen for et par uger siden vandt konkurrencen om landets bedste romkugler på madmessen Foodexpo i Herning.

25.000 romkugler er allerede trillet ud af butikken, og succesen ser ud til at fortsætte. Lørdag i påsken blev der solgt 1800 romkugler i timen, og bagerne skal tidligt op og sent i seng for at sørge for, at der er romkugler nok, når butikken åbner.

- Den anden dag stod den første kunde herude klokken 6.50 og trykkede næsen mod ruden. Vi åbner først klokken 7. Mellem klokken syv og otte havde vi solgt 4000 romkugler, siger Carsten Matthiesen, der også har ansat to bagere mere for at kunne få trillet romkugler nok til hele Danmark.

- Det er jo godt for Middelfart. Vi har haft én i jobtilskud, som vi fastansætter, og den anden har været sygemeldt, men er nu rask og starter hos os i næste uge, forklarer bageren.

Annonce

Perfekt placering

Nørre Aaby ligger helt perfekt til, at romkuglesuccesen kan fortsætte.

- Der er jo et skilt ude på motorvejen, hvor der står, at man kan køre af i Nørre Aaby om tre kilometer. Så har man tre kilometer til at bestemme sig for, om man vil køre forbi og have romkugler med, eller om man vil stoppe på et motorvejscafeteria. Når folk først har været her, så ved de, at vi er her, og at vi ligger i Brugsen. Her kan de også tanke bilen og handle, forklarer Carsten Matthiesen, der nu har fået fat i en skiltemager, der laver skilte, der skal op ved landevejen.

- Måske skal vi også have fat i et UNESCO-skilt, der kan vise, at vi har romkugler i Nørre Aaby, siger bageren og griner.

Netop placeringen tæt ved motorvejen gør, at kundestrømmen nok vil fortsætte. Kollegakage er også en medvirkende faktor til, at der triller en del romkugler ud på arbejdspladser rundt om i landet.

- Det er skide nemt at have med på arbejde, og det er også ret økonomisk, siger bageren, der har tre romkugler for 24 kroner.

Bagermester Carsten Bjørn Bak Matthiesen

- Måske skal vi også have fat i et UNESCO-skilt, der kan vise, at vi har romkugler i Nørre Aaby.

Annonce

Mangedobler omsætning

Den store efterspørgsel kan naturligvis også mærkes på omsætningen.

- Nogle dage i påsken firedoblede vi vores omsætning. Set ud fra de sidste dages omsætning ligger vi til at fordoble vores omsætning i år, siger Carsten Matthiesen, der med vilje har lagt romkuglerne i et prislag, hvor alle kan være med.

At gange en opskrift op fra at kunne lave 100 romkugler til at lave 3000 i en portion, har også krævet lidt fingerspitzengefühl.

- Man kan ikke bare gange en opskrift op uden, at der er forskel. Vi bliver bedre og bedre til at producere den. Nu har vi finjusteret den, så den sidder rimelig godt i skabet, siger Carsten Matthiesen, der lover, at der fremover er velproducerede romkugler i massevis, når man kommer til Nørre Aaby Bageri - hvis man ellers kan finde en parkeringsplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Kamerahold ville ikke hilse på OL-chefen fra Tommerup: Mere end et år senere gennemføres OL 'stensikkert'

Annonce