Annonce
Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Der var politibevogtning både på trappen foran og inde i domhuset på Albanigade, hvor en 25-årig mand blev fremstillet i grundlovsforhør i drabssagen fra Egeparken i Vollsmose. Foto: Lars Krejberg
Retten i Odense besluttede fredag at varetægtsfængsle en 25-årig mand fra Odense. Han er sigtet for at have medvirket til drabet på en 31-årig mand og for drabsforsøg mod to ukendte personer, men nægter sig skyldig.
Annonce

Efter godt tre måneder blev den første mistænkte i drabssagen fra Egeparken fredag anholdt og fremstillet i grundlovsforhør.

En 25-årig mand fra Odense blev anholdt lidt over klokken ni,  og allerede midt på eftermiddagen blev han varetægtsfængslet i fire uger af Retten i Odense.

Sigtelsen indeholdt to forhold, oplyste senioranklager Brian Dybdahl under grundlovsforhøret.

Dels er den 25-årige sigtet for medvirken til drabet på den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail, der mistede livet efter et skyderi ud for Egeparken 148 den 24. juni klokken 23.50.

Og dels er han sigtet for at have medvirket til drabsforsøg på to ukendte personer, som egentlig var målet, da den 31-årige tilfældigt kom i skudlinjen og blev dræbt.

De to personer, som var kørt ind i Egeparken på en scooter og havde skudt og såret en anden 31-årig mand med banderelationer, blev ikke ramt under skyderiet.

Annonce

Medvirken ikke uddybet

Ifølge politiet fandt skudepisoden sted som del af bandekonflikten mellem to grupperinger, som politiet kalder Vollsmosegruppen og Korsløkkegruppen.

Det kom ikke frem, hvordan den 25-årige konkret har medvirket til drabet og drabsforsøget. Blot, at han har medvirket til, at en endnu uidentificeret gerningsmand affyrede flere skud, der altså kostede Abdinur Mohamed Ismail livet.

Af hensyn til den videre efterforskning af sagen, hvor der fortsat er flere gerningsmænd på fri fod, gik dommer Alex Nymark med til anklagerens ønske om dørlukning.

Inden da nåede den 25-årige at sige, at han var villig til at afgive forklaring og svare på spørgsmål. Men selve forklaringen fik pressen ikke lov at lytte til, den foregik for lukkede døre.

Senioranklager Brian Dybdahl oplyser efter grundlovsforhøret, at den unge mand nægtede sig skyldig, og at han overvejer, om han skal kære varetægtsfængslingen til landsretten.

Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce