Annonce
Faaborg-Midtfyn

25 år som mekaniker i Espe: Lille Ole elsker at rode med biler

Ole Kristensen har fra barnsben elsket at rode med biler. - Jeg har altid været vild med at skille ting ad, siger den 49-årige mekaniker, der på fredag 31. januar kan fejre 25-års jubilæum hos Ole's Auto i Espe. Foto: Hardy Hounsgaard
Ole Kristensen har i 25 år arbejdet som mekaniker hos Ole's Auto i Espe. Lille Ole, som jubilaren altid er blevet kaldt, elsker sit arbejde på det lille værksted, hvor to ud af tre hedder Ole.

Espe: "Oles nye autobil, kører i timen otte mil, tøf, tøf, tøf, tøf, tøf..."

I den gamle børnesang endte det galt for Oles automobil, der kørte ind i søsters dukkehus. Men på Langgade i Espe kører bilerne fint ind på værkstedet hos Ole's Auto, der i høj grad lever op til sit navn.

På det lille værksted hedder to af de tre ansatte Ole. Der er mester Ole Nielsen og de to svende Ole Kristensen og Philip Larsen.

- Jeg har det godt med at gå at rode med bilerne, siger Ole Kristensen, der 31. januar kan fejre sit 25-års jubilæum hos Ole's Auto.

Faktisk har han arbejdet på autoværkstedet i Espe i mere end 25 år.

- Jeg startede som arbejdsdreng her i juli 1987. Det var et halvt år efter, at Ole Nielsen havde overtaget stedet efter sin far, fortæller Ole Kristensen.

Med to gange Ole på værkstedet fik arbejdsdrengen Ole hurtigt et kaldenavn, som har fulgt ham siden. "Lille Ole" står der over brystlommen på hans arbejdsdragt.

- Jeg var kun 1,54 meter høj, da jeg begyndte. Jeg kunne næsten ikke se op over arbejdsgraven, så jeg blev kaldt Lille Ole, og jeg er stadigvæk den mindste, selv om jeg er vokset noget siden, griner Ole Kristensen, der i dag måler 1,74 meter.

Annonce

25 år på værkstedet

Ole Kristensens 25-års jubilæum hos Ole's Auto, Langgade 77 i Espe markeres fredag 31. januar fra klokken 14 til 17 på værkstedet, hvor der i dagens anledning vil være en pølsevogn til at forsyne gæsterne med lidt til ganen.

Mester hos Ole's Auto, Ole Nielsen, håber, at kunder, forretningsforbindelser, familie og venner vil være med til at fejre den store dag for lille Ole.

God behandling

Ole Kristensen blev udlært i 1991, og efter at have været hos civilforsvaret og arbejdet på Hudevad Radiatorfabrik fik han job hos Poul Eriks Auto i Stenstrup.

I januar 1995 tilbød mester Ole Nielsen sin tidligere lærling Ole Kristensen et fast job som svend på værkstedet, og det sagde han ja til. Nu kan han fejre sølvbryllup med sin arbejdsplads.

- Vi har et godt forhold til hinanden på værkstedet, og jeg er blevet behandlet godt, siger Ole Kristensen.

Allerede fra barnsben var lille Ole optaget af biler.

- Mine forældre, der dengang boede i Krarup, havde en nabo, der rodede med biler. Det var jeg også interesseret i. Jeg har altid været vild med at skille ting ad. Det var først senere, at jeg også fik lært at samle tingene igen, siger Ole Kristensen med et af sine mange smil.

Efter skolegangen i Krarup til og med 7. klasse og efterfølgende 8. og 9. klasse på Rubjerglundskolen, den nuværende Nordagerskolen i Ringe, gik han et år på teknisk skole i Svendborg.

- Jeg kunne ikke finde ud af, om jeg ville være elektriker eller mekaniker, men jeg valgte det sidste, fortæller Ole Kristensen.

Den levevej har han ikke fortrudt.

- Jeg regner da med at tage 25 år mere som mekaniker, griner Ole Kristensen, der til efteråret fylder 50 år.

Fra rust til elektronik

Jobbet som mekaniker er noget anderledes i dag, end da han begyndte som lærling for over 30 år siden.

- Dengang kunne vi bruge en hel uge på at svejse rust af bilerne. Dengang var det ikke usædvanligt at se rust på en fire år gammel bil. I dag ruster bilerne næsten ikke, fortæller Ole Kristensen.

- I dag er det mere komplekst, når man skal reparere med al den elektronik, der er i bilerne i dag. Men det klarer vi også, siger Ole Kristensen, der løbende er blevet opkvalificeret.

For fire år siden blev han uddannet autotekniker.

- Så får man mere indblik i den diagnose, der skal stilles, forklarer han.

Indehaver Ole Nielsen (t.v.) har lagt navn til Ole's Auto i Espe og er stadig en smule højere end 25-års-jubilaren Ole Kristensen, der altid er blevet kaldt lille Ole. Foto: Hardy Hounsgaard

To voksne sønner

Han bor med sine to sønner i et parcelhus i Vester Aaby, 17 km fra Espe. Den tur tager han med glæde hver dag for at komme på arbejde.

- Der er ikke plads til at rode så meget med biler på en parcelhusgrund på 1000 kvadratmeter i Vester Aaby, griner han.

Den ældste søn Nickolaj på 22 arbejder hos Konnerup Chokolade i Vester Aaby, mens den yngste søn Rasmus på 18 er ved at uddanne sig til skibsmontør.

- Min kone, som ikke var børnenes mor, mistede jeg til kræften for tre år siden, fortæller Ole Kristensen.

Men sit gode humør har ikke mistet.

På det lille værksted på Langgade i Espe har Ole Kristensen et næsten familiært forhold til sine kolleger og mester.

- Vi har et godt fællesskab, og vi kan sige alt til hinanden. Vi har et vist frisprog, siger Ole Kristensen.

Selv kører han i en Ford Focus, og det er han glad for.

Og Oles Ford Focus kører mere end de otte mil, som Oles nye autobil tøffer af sted med i børnesangen.

Ole Kristensen begyndte allerede som arbejdsdreng i 1987 hos Ole's Auto i Espe. Her står han under en sort Audi A6 i den nye del af værkstedet, der blev indviet i 2000. Foto: Hardy Hounsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce