Annonce
112

25 år med Galleri Kik og fællesskab: Fejrer det med en konkurrence, hvor du kan vinde et kunstværk

Formanden Torben Buhl Dinesen udstiller også selv i galleriet. Ved den seneste udstilling fik han solgt fem malerier.- Jeg blev helt lykkelig. Jeg blev lidt stolt. Det var et skulderklap, siger han og bliver støttet op af Kirsten Work Rasmussen, der også tydeligt kender den følelse.Foto: Amanda Flyvbjerg
25 år har Galleri Kik været en del af Kerteminde. Kirsten har været med til at stifte galleriet. Torben er formand. Sammen har de brugt timer på at forberede fejringen af 25 års jubilæet. For dem begge er det fællesskabet, der er drivkraften.

Kerteminde: Det startede med et ønske om et fællesskab, hvor kunstnere sammen kunne mødes, finde inspiration i hinanden og udstille. Tirsdag var det 25 år siden, at nogle ildsjæle brød mure ned, isolerede, lagde gulv og malede bygningen fra 1673 på Trollegade 2, der blev til Galleri Kik.

- Der stod folk hele vejen ned ad vejen, og borgmesteren var her, siger Kirsten Work Rasmussen om åbningen i 1994.

Hun er en af stifterne bag galleriet og har - dog med nogle års pause - været med siden starten. Hun maler, tegner selv og har været en del af flere forskellige kunstnerprojekter. For hende er det stadig fællesskabet, der holder liv i interessen for galleriet midt i Kerteminde og gør det særligt.

- Det er dejligt. Det er åbent for alle og enhver. Og der er noget til alle, og her er inspirerende. Det er bare skønt med et fællesskab, siger hun.

Noget, der bliver mødt af en enig formand. Han har været en del af galleriet i tre år og formand i et år.

- Det er rigtig spændende, og det giver mulighed for at folde ens idéer ud. Det er også hyggeligt at være sammen med andre kunstnere og sparre med dem, siger Torben Buhl Dinesen.

Annonce

25 år med Galleri Kik

Galleri Kik åbnede med 75.000 kroner i støtte fra kommunen i 1994.

Der var omkring 10.000 besøgende om året.

I 2007 stoppede kommunen med at passe galleriet og kunstnerne tog selv helt over.

I 2007 var der også et markant dyk af medlemmer til omkring otte.

I 2019 er der 45 medlemmer. Omkring 14.000 besøgende om året.

Kilde: Torben Buhl Dinesen

Fernisering og konkurrence

Siden februar har de brugt timevis på møder, snakke, koordinering og kommunikation med kunstnere. I de lyse, men små rammer fejrer galleriet nemlig sit 25 års jubilæum med fernisering af deres 33 kunstneres fællesudstilling den 16. juli.

- Det er et stort arbejde. Det er lidt bøvlet. Men det lykkes. Og det er jo spændende, siger formanden, der få gange har fået ført penslen over et lærred de seneste seks måneder.

Fællesudstillingen har åbent fra ferniseringsdagen og indtil den 28. juli. Hos Torben Buhl Dinesen er forhåbningen, at der kommer 200 besøgende.

- Vi har også inviteret borgmesteren, som vi håber, kommer. Og selvfølgelig håber vi, at byens andre museer kommer. Men vi får at se, siger han.

Formandens største forhåbning er dog, at fejringen vil være med til at bringe kunsten ud i Kerteminde. Derfor er der i år også arrangeret en konkurrence, hvor kunstnerne har noget udstillet i Kertemindes butikker. Alle kan komme forbi Galleri Kik og stemme på deres favoritkunstværk. Det med flest stemmer vil blive vundet af en person, der bliver trukket lod om.

Og det er med til at vise det fællesskab, Galleriet repræsenterer ifølge Kirsten Work Rasmussen.

- Man kan være sammen om det. Det er en gave, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce