Annonce
112

25 år med Galleri Kik og fællesskab: Fejrer det med en konkurrence, hvor du kan vinde et kunstværk

Formanden Torben Buhl Dinesen udstiller også selv i galleriet. Ved den seneste udstilling fik han solgt fem malerier.- Jeg blev helt lykkelig. Jeg blev lidt stolt. Det var et skulderklap, siger han og bliver støttet op af Kirsten Work Rasmussen, der også tydeligt kender den følelse.Foto: Amanda Flyvbjerg
25 år har Galleri Kik været en del af Kerteminde. Kirsten har været med til at stifte galleriet. Torben er formand. Sammen har de brugt timer på at forberede fejringen af 25 års jubilæet. For dem begge er det fællesskabet, der er drivkraften.

Kerteminde: Det startede med et ønske om et fællesskab, hvor kunstnere sammen kunne mødes, finde inspiration i hinanden og udstille. Tirsdag var det 25 år siden, at nogle ildsjæle brød mure ned, isolerede, lagde gulv og malede bygningen fra 1673 på Trollegade 2, der blev til Galleri Kik.

- Der stod folk hele vejen ned ad vejen, og borgmesteren var her, siger Kirsten Work Rasmussen om åbningen i 1994.

Hun er en af stifterne bag galleriet og har - dog med nogle års pause - været med siden starten. Hun maler, tegner selv og har været en del af flere forskellige kunstnerprojekter. For hende er det stadig fællesskabet, der holder liv i interessen for galleriet midt i Kerteminde og gør det særligt.

- Det er dejligt. Det er åbent for alle og enhver. Og der er noget til alle, og her er inspirerende. Det er bare skønt med et fællesskab, siger hun.

Noget, der bliver mødt af en enig formand. Han har været en del af galleriet i tre år og formand i et år.

- Det er rigtig spændende, og det giver mulighed for at folde ens idéer ud. Det er også hyggeligt at være sammen med andre kunstnere og sparre med dem, siger Torben Buhl Dinesen.

Annonce

25 år med Galleri Kik

Galleri Kik åbnede med 75.000 kroner i støtte fra kommunen i 1994.

Der var omkring 10.000 besøgende om året.

I 2007 stoppede kommunen med at passe galleriet og kunstnerne tog selv helt over.

I 2007 var der også et markant dyk af medlemmer til omkring otte.

I 2019 er der 45 medlemmer. Omkring 14.000 besøgende om året.

Kilde: Torben Buhl Dinesen

Fernisering og konkurrence

Siden februar har de brugt timevis på møder, snakke, koordinering og kommunikation med kunstnere. I de lyse, men små rammer fejrer galleriet nemlig sit 25 års jubilæum med fernisering af deres 33 kunstneres fællesudstilling den 16. juli.

- Det er et stort arbejde. Det er lidt bøvlet. Men det lykkes. Og det er jo spændende, siger formanden, der få gange har fået ført penslen over et lærred de seneste seks måneder.

Fællesudstillingen har åbent fra ferniseringsdagen og indtil den 28. juli. Hos Torben Buhl Dinesen er forhåbningen, at der kommer 200 besøgende.

- Vi har også inviteret borgmesteren, som vi håber, kommer. Og selvfølgelig håber vi, at byens andre museer kommer. Men vi får at se, siger han.

Formandens største forhåbning er dog, at fejringen vil være med til at bringe kunsten ud i Kerteminde. Derfor er der i år også arrangeret en konkurrence, hvor kunstnerne har noget udstillet i Kertemindes butikker. Alle kan komme forbi Galleri Kik og stemme på deres favoritkunstværk. Det med flest stemmer vil blive vundet af en person, der bliver trukket lod om.

Og det er med til at vise det fællesskab, Galleriet repræsenterer ifølge Kirsten Work Rasmussen.

- Man kan være sammen om det. Det er en gave, siger hun.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ikke opdaterede medicinlister og manglende dokumentation: Derfor fik Langeskov Hjemmepleje et påbud - og sådan efterleves det

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce