Annonce
Erhverv

24syv-chef om tabt udbud: Grotesk at være vidne til

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Efter otte år som taleradio er det slut for Radio24syv, hvis direktør er rystet over udfaldet af radioudbud.

Et tåkrummende interview med skuespiller Ghita Nørby. Grænseløs satire med seniorkorrespondenten Kirsten Birgit Scihøtz Kretz Hørsholm. Og en hel masse debatprogrammer og dokumentarer.

Radio 24syv har siden sin begyndelse i 2011 gjort sig bemærket som en debatskabende og grænsesøgende radio. Men efter 31. oktober er det slut.

Taleradioen lukker som en konsekvens af, at radioen har tabt udbuddet om sendetilladelsen på en ny statsstøttet DAB-kanal.

Radio24syvs afgående chefredaktør, Jørgen Ramskov, er mildest talt skuffet.

- Det er fuldstændig grotesk at være vidne til, men sådan er det.

- Vi sender indtil 31. oktober. Jeg ser på nogle folk, som selvfølgelig er kede af det, men som er klar til at give den gas. Fordi det har vi gjort indtil nu.

Jørgen Ramskov peger på, at Radio24syv i sin levetid har haft en meget kritisk tilgang til politikere, og at det har været en af radioens store kvaliteter.

- Vi har i hvert fald set det som vores opgave at være efter magthaverne, og jeg er stolt af det, vi har lavet, siger Jørgen Ramskov tirsdag eftermiddag umiddelbart efter, at radiostationens skæbne er blevet afgjort.

Det er sket på et møde i Radio- og tv-nævnet.

Her har nævnet besluttet, at ungdomsradioen Loud skal have lov til at sende på den nye DAB-kanal, som Radio24syv håbede at kunne overleve på.

Jørgen Ramskov mener selv, at radioen har sendt en yderst stærk ansøgning i udbuddet om den nye radioplatform.

- Vi har søgt med det, vi har lavet de sidste otte år, og det, vi er stolte af. Jeg fortryder ikke noget. Vi kunne ikke have gjort noget anderledes.

- Vi har søgt med den radio, vi står midt i, og som lytterne er sindssygt glade for. Og som alt andet lige har revolutioneret markedet for taleradio, siger han.

Oprindeligt håbede Radio24syv at kunne fortsætte på FM-båndet, hvorfra stationen har sendt siden sin oprettelse i 2011.

Men en politisk aftale mellem den daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti betød, at Radio24syv opgav at byde, da FM-kanalen tidligere på året blev sendt i udbud igen. Til gengæld kom der håb i form af en ny DAB-kanal.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce