Annonce
Kerteminde

24 gange ventede folk forgæves: Erling Bonnesen kræver svar fra ministeren - nu skal togene stoppe

Erling Bonnesen (V) Foto: Andreas Wraae Nielsen
- Meldingen til ministeren er krystalklar. Togene skal holde i Langeskov, og det skal han sørge for at få bragt i orden - hurtigt, siger Erling Bonnesen (V).

Langeskov: Sidste år glemte DSB at stoppe på Langeskov Station 24 gange.

Det er lige nøjagtig 24 gange for mange, mener det fynske folketingsmedlem Erling Bonnesen (V), der i et skriftligt spørgsmål til transportminister Benny Engelbrecht forlanger at få at vide, hvad ministeren vil gøre for at få togene til at stoppe.

- Jeg vil bede ham om at tage initiativ til, at togene selvfølgelig skal stoppe i Langeskov efter den køreplan, der er lagt. Det er utilfredsstillende, at de glemmer at stoppe efter køreplanen. Det går ikke, siger Erling Bonnesen, der selv er en flittig pendler i toget fra Fyn til København, og han har lagt mærke til, at stationen er begyndt at blive populær blandt pendlerne.

- Der er flere og flere, der bruger afgangen fra Langeskov, og det var præcis det, vi havde i tankerne, dengang vi pressede på for at etablere stationen.

- Vi vidste godt, at der i starten ikke ville være helt så mange passagerer, men at det ville stige på grund af pendlerne, hvor flere og flere jo bor på Fyn og i Langeskov og så arbejder på Sjælland, forklarer Erling Bonnesen, der kalder stationen for et udviklingsprojekt.

- Meldingen til ministeren er krystalklar. Togene skal holde i Langeskov, og det skal han sørge for at få bragt i orden - hurtigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce