Annonce
Odense

24-årig mand i Kongensgade chikanerede alt og alle

Arkivfoto: Michael Bager
24-årig mand i Odense er sigtet for at overtræde Ordensbekendtgørelsen og for at være i besiddelse af euforiserende stoffer.

Fyns Politi blev lørdag nat kaldt til restauranten Eydes i Kongensgade. En ifølge politiet stærkt beruset 24-årig mand tiltrak sig en hel del negativ opmærksomhed foran restaurationen.

- Manden chikanerer alt og alle og skubber til folk, så vi bliver kaldt ud, oplyser Hans Jørgen Larsen, vagtchef ved Fyns Politi.

Manden blev anholdt kl. 23.31 og sigtet for overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen. Ved anholdelsen viste det sig, at manden også havde en mindre mængde kokain på sig, som han også blev sigtet for at være i besiddelse af.

Manden blev taget med på stationen, hvor han sov branderten ud, indtil han blev løsladt søndag morgen klokken 04. Med sig i baglommen havde han to sigtelser. Manden kan nu se frem til at modtage to bøder i størrelsesordenen 1.500 til 3.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce