Annonce
Sydfyn

24-årig fængslet efter voldssag på Rudkøbing Havn

Retten i Svendborg. Arkivfoto: Michael Bager
Anklageren krævede fire uger, men dommeren fastsatte fængsling til 10 dage i surrogat

RUDKØBING/SVENDBORG: En 24-årig mand, der opholder sig i et botilbud på Langeland, er søndag eftermiddag i forbindelse med et grundlovsforhør ved Retten i Svendborg blevet varetægtsfængslet i 10 dage efter en voldsepisode på havnen i Rudkøbing sent lørdag aften. Han er sigtet for legemsangreb af særlig rå og brutal karakter.

Ifølge sigtelsen skulle han af to omgange have slået en 15-årig dreng. I første omgang med 3-4 knytnæveslag i drengens ansigt og senere med en jernstang, også i hovedet.

Den 24-årig kunne kun erkende almindelig vold og kun at have slået en enkelt gang. Anklageren, Brian Dybdahl, havde krævet fire ugers varetægtsfængsling, mens forsvarer Michael Meyn ville have den 24-årige løsladt. Dommer Gert Holst Matthiesen fandt grundlaget for varetægtsfængsling til stede, men altså ikke så længe, som anklageren havde krævet.

Den 24-årige fik i fjor en dom til psykiatrisk behandling, og varetægtsfængslingen vil finde sted i såkaldt surrogat. Altså ikke i et almindeligt arresthus, men et sted, hvor han kan fortsætte sin behandling.

Manden accepterede, at han skal sidde varetægtsfængslet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kor a la Carte i Åsum

Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce