Annonce
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Fyns Politi vil fortsat gerne have hjælp til at finde ud af, hvad der ledte op til ulykken natten mellem lørdag og søndag, hvor en 23-årig mand kom gående på motorvejen, blev ramt af en bil og dræbt. Arkivfoto: Michael Bager
En 23-årig mand med bopæl i Odense blev natten mellem lørdag og søndag ramt af en bil og dræbt, da han kom gående på motorvejen nær afkørsel 51. Fyns Politi efterlyser fortsat oplysninger, der kan hjælpe med at klarlægge mandens færden op til ulykken.

Hvorfor gik en 23-årig mand natten til søndag rundt på motorvejen syd for Odense?

Det spørgsmål mangler søndag aften fortsat svar.

Den 23-årige blev omkring klokken 03.30 ramt af en bil og dræbt en kilometer øst for afkørsel 51 Odense S. Bilen kørte mod vest, og det var altså i motorvejens nordlige spor, at den gående mand blev kørt ned.

- Ud fra nogle sms-beskeder har vi en formodning om, at han har været i festligt lag og har indtaget noget alkohol, siger vagtchef ved Fyns Politi Lars Thede.

- Men vi vil rigtig gerne vide, hvad han mere præcist har foretaget sig i timerne op til ulykken.

Kun få personer har søndag henvendt sig til politiet, og ingen har altså kunnet hjælpe med de afgørende oplysninger om, hvor den 23-årige havde tilbragt sin aften og tidlige nat, og hvad der fik ham til at gå ud på motorvejen.

Unge mænd i dødsulykker efter fest

De seneste år har flere unge mænd på Fyn mistet livet på vej hjem eller væk fra en fest eller bytur. Her er seks eksempler:

  1. Efter at have være forsvundet i næsten en uge blev den 19-årige Mark Corneliussen i oktober 2019 fundet druknet i Odense Å. Han havde været i byen med to venner, men var blevet væk fra dem.

  2. I august 2019 blev den 18-årige Emil Hertz Bruun Dyremose dræbt, da han blev ramt af en bil på Nyborgvej i Refsvindinge. Han var på vej hjem fra en 18-års-fødselsdagsfest og havde ifølge Fyns Politi lagt sig på vejen.

  3. Liget af en 19-årig mand fra Fredericia blev en lørdag formiddag i januar 2019 fundet i havnen i Svendborg. Manden var studerende på den maritime uddannelsesinstitution Simac, og overvågningsbilleder viste, at han natten til lørdag stod foran Crazy Daisy i Frederiksgade, hvorefter han gik i retning mod havnen.

  4. Natten til en marts-lørdag i 2015 blev den 17-årige Daniel Buttrup Larsen fra Odense dræbt på stedet, da han, efter at have fulgt en ven hjem fra en tur i byen, krydsede baneterrænet ved Odense Banegård og blev ramt af et godstog.

  5. I oktober 2012 blev liget af den 18-årige Tommy Algreen Larsen fra Odense fundet i Odense Havn tæt på det sted, hvor hans hvide damecykel var fundet efterladt. Han havde om natten forladt en fest på Tolderlundsvej og var sidst blevet set af en bilist, som havde kørt bag en ung mand, der kørte meget slingrende på en hvid damecykel.

  6. Den 17-årige Magnus Kjærhus Munk fra Odense omkom i december 2011, da han kraftigt beruset var på vej hjem fra en fest på Tornbjerg Gymnasium. Af ukendte årsager endte han på togskinnerne ved Østre Ringvej, hvor han blev ramt af et tog.

Spor fortaber sig

Fyns Politis hunde har fundet spor af den 23-årige mand omkring Julagervænget i det store parcelhuskvarter i Hjallese, der ligger tæt på motorvejen. Derfor er det muligt, han er gået fra det kvarter og ned på motorvejen, oplyser politiet.

- Vi har søgt med politihunde og har på stisystemet fundet nogle spor af den 23-årige, men sporene fortaber sig og giver os derfor ikke så meget, forklarer Lars Thede.

Den 23-årige mand, der oprindelig er fra Jylland, havde adresse i Odense M et godt stykke fra ulykkesstedet.

Bag rattet i bilen, som ramte den 23-årige, sad en 21-årig mand, der var på vej til arbejde. Der er ingen mistanke om, at han var påvirket eller kørte for stærkt. En bilinspektør har undersøgt ulykkesstedet.

- Han er selvfølgelig dybt chokeret, men ellers er han ikke kommet noget til, lyder det fra Fyns Politi.

På grund af ulykken var motorvejens vestgående spor spærret mellem afkørsel 50 Odense C og afkørsel 51 Odense S i de tidlige morgentimer søndag.

Fyns Politi tager imod oplysninger i sagen på telefon 114.

Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce