x
Annonce
Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Ligsyn kan måske give svar

Det er mandag middag stadig uvist, hvorfor en 23-årig mand natten til søndag færdedes til fods på motorvejen, hvor han blev påkørt og dræbt af en bil. Arkivfoto: Michael Bager
Fyns Politi har kun fået ganske få henvendelser, efter at en 23-årig mand med bopæl i Odense natten mellem lørdag og søndag blev ramt af en bil og dræbt, da han kom gående på motorvejen nær afkørsel 51.

Det er mandag middag stadig uvist, hvorfor en 23-årig mand med bopæl i Odense natten mellem lørdag og søndag befandt sig som gående på Fynske Motorvej, hvor han blev ramt af en bil og dræbt.

Mandag bliver den dræbte unge mand undersøgt ved et såkaldt ligsyn, men han ventes ikke at blive obduceret, fordi det ligger fast, hvorfor han døde. Under ligsynet vil der blive taget forskellige prøver, blandt andet for at fastslå, om den 23-årige var påvirket af alkohol eller stoffer.

Ulykken skete omkring klokken 03.30 natten til søndag cirka en kilometer øst for afkørsel 51 Odense S (den store rundkørsel), hvor en 21-årig mand i en VW Polo kom kørende i vestlig retning. Den 21-årige bilist var på vej på arbejde, og der er ingen mistanke om, at han var påvirket eller kørte for stærkt.

Allerede søndag gik Fyns Politi ud med en efterlysning på vidner, som kunne klarlægge den dræbtes færden op til ulykken. Ifølge Fyns Politi har man kun fået ganske få henvendelser mandag, og ikke med noget, som indtil nu kan forklare, hvorfor manden færdedes til fods på motorvejen.

Søndag blev villakvarteret omkring Julagervænget nord for motorvejen undersøgt med politihunde, fordi politiet gætter på, han er gået fra det villakvarter og ned på motorvejen. På stisystemet er der fundet spor af den 23-årige, men de fortaber sig hurtigt.

Den 23-årige mand stammer oprindeligt fra Jylland, men havde adresse i Odense M langt fra ulykkesstedet.

Fyns Politi tager stadig gerne imod oplysninger på telefon 1-1-4.

De pårørende er underrettet, men indtil videre vil politiet ikke offentliggøre navnet på den dræbte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce