Annonce
Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Den 23-årige mand havde været til fastelavnsfest, inden han blev ramt af en bil på motorvejen og dræbt. Arkivfoto: Michael Bager
Politiet har takket være vidner fået kortlagt en 23-årig mands færden fra en fastelavnsfest i Odense-bydelen Hjallese til Fynske Motorvej, hvor han natten til søndag blev ramt af en bil og dræbt.
Annonce

Politiet har nu kortlagt en 23-årig mands færden, inden han natten til søndag endte med at gå langs Fynske Motorvej og her blev ramt af en bil og dræbt.

Siden ulykken, som skete omkring klokken 03.30 cirka én kilometer øst for afkørsel 51 Odense S, har politiet efterforsket den unge mands færden, og hvorfor han endte gående på motorvejen, som kostede ham livet, da en 21-årig bilist kom kørende i en VW Polo og ikke kunne undgå en påkørsel.

Ifølge Fyns Politi havde den 23-årige mand været til fastelavnsfest i Odense-forstaden Hjallese. Flere vidner har til politiet forklaret, at de talte med den 23-årige umiddelbart inden, han forlod festen. Han var blevet tilbudt en seng at sove i, men havde til vidnerne sagt, at han hellere ville gå hjem til sig selv.

Manden stammer Herning-området i Vestjylland og har kun kort tid boet i Odense, og det er derfor politiets antagelse, at han simpelthen er gået forkert i mørket og derfor er endt på den fynske motorvej. Et af vidnerne havde været sammen med ham også dagene inden fastelavnsfesten, og der er intet, som tyder på, at han har villet tage sit eget liv. Derfor betragter politiet sagen som en ulykkelig hændelse og som en ulykke.

Den 21-årige bilist, som påkørte og dræbte den 23-årige mand, var på vej på arbejde, og der er ingen mistanke om, at han var påvirket eller kørte for stærkt. Den 21-årige var stærkt chokeret oven på påkørslen og trafikdrabet.

Politiet afventer fortsat resultaterne af de retsmedicinske undersøgelser, som skete mandag under et ligsyn på Retsmedicinsk Institut på Syddansk Universitet. Undersøgelserne skal fastslå, om den 23-årige var påvirket, og i så fald af hvad og hvor meget. Der er ud fra afhøringerne af vidner, som var med til fastelavnsfesten, ingen grund til at tro, at manden var så beruset eller påvirket, at han ikke kunne tage vare på sig selv, fremgår det af oplysninger fra Fyns Politi.

Det er langt fra første gang, at unge mennesker har mistet livet på vej hjem fra en fest eller bytur. I efteråret 2019 blev en 19-årig mand fundet druknet i Odense Å. Han havde været i byen med to venner, men var blevet væk fra dem. I august 2019 var det en 18-årig mand, som blev dræbt, da han blev ramt af en bil på Nyborgvej i Refsvindinge. Han var på vej hjem fra en 18-års fødselsdag og havde ifølge politiet lagt sig til at sove på vejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce