Annonce
Middelfart

22 millioner kroner skal øge folkeskoleelevers forståelse af teknologi

Endnu flere elever får i fremtiden mulighed for prøve kræfter med innovation, teknologi og digitalisering i Middelfart Kommunes folkeskoler. Foto: Middelfart Kommune

Middelfart: Samarbejdet FabLab@SCHOOLdk mellem Vejle, Kolding, Middelfart og Silkeborg kommuner har modtaget 22 millioner kroner som støtte til folkeskoleindsatsen "Teknologiforståelse gennem design og fabrikation" fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal.

Mindst 13.500 elever vil få glæde af indsatsen i perioden 2020-2024.

- Det er fantastisk, at vores elever og lærere nu får væsentlig bedre mulighed for at arbejde med ny teknologi, bæredygtighed og innovation, for eksempel i de FabLab-faciliteter, vi har bygget op i Middelfart Kommune de senere år. Støtten fra A.P. Møller Fonden, og vores partnerskab med de øvrige kommuner, passer rigtig godt sammen med vores strategi for folkeskolen "Fra Middelfartbarn til Verdensborger", som vi investerer millioner i de kommende år. Her har vi netop fokus på at skabe en mere attraktiv folkeskole for både lærere, pædagoger og elever og på at ruste vores elever til en fremtid og et arbejdsmarked, hvor der bliver stillet endnu større krav til teknologiforståelse, digitalisering, designtænkning, udtaler borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen, i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce