Annonce
Fyn

22-årig tiltalt for drabsforsøg i Vollsmose: Nabo hørte skud og så tre mænd løbe fra opgang

Skudepisoden fandt sted i en opgang i Fyrreparken i Odense-forstaden Vollsmose i oktober 2018. Foto: Sugi Thiru
Fredag fortsatte retssagen mod den 22-årige mand, der er tiltalt for et drabsforsøg i oktober 2018. Her skulle han have skudt mod en dør i Fyrreparken i Vollsmose og såret en 28-årig mand.

Fredag fortsatte retssagen mod den 22-årige mand med somalisk baggrund, der er tiltalt for et drabsforsøg i Fyrreparken i Vollsmose den 8. oktober sidste år. Her blev en 28-årig mand ramt af skud.

Omkring klokken 13.35 blev der affyret skud mod en dør ind til den lejlighed, hvor det 28-årige skudoffer boede med sin familie. Den 28-årige var netop trådt ind i lejligheden og havde lukket døren efter sig, da han blev ramt af skud gennem døren.

Han blev ramt i overarmen og i maven - skuddet i maven gennemborede tyndtarmen tre steder og ville have været livsfarligt, hvis han ikke fik behandling med det samme. Det var desuden en centimeter fra at ramme et stort blodkar.

Den 22-årige, der er tiltalt i sagen, nægter, at det var ham, der skød, ligesom han nægter overhovedet at have været i besiddelse af en pistol. Pistolen er aldrig blevet fundet.

Dørene blev lukket ind til retssalen, og den tiltalte blev sendt ind i et tilstødende lokale, da der skulle afspilles en videoafhøring af et 12-årigt øjenvidne til episoden. Dørlukningen skete for at hemmeligholde barnets identitet.

Senere skulle et andet øjenvidne afhøres - en nabo fra den tilstødende opgang til gerningsstedet. Han fortalte, at han forud for skudepisoden havde bemærket en gruppe mennesker, der stod og diskuterede foran blokken. Kort tid efter hørte han nogle høje lyde - som om nogen bankede med en hammer på en radiator - beskrev han i retten. Han kiggede efterfølgende ud af vinduet, hvor han så tre mænd løbe hurtigt ud fra opgangen ved siden af. Ifølge hans beskrivelse var der tale om to somaliere og en af arabisk udseende.

Annonce

Sagen kort

Den 8. oktober 2018 blev der affyret mindst tre skud mod en dør til en lejlighed i Fyrreparken i Vollsmose.

Bag døren stod en 28-årig mand, der blev ramt af skud i maven og armen.

Den 28-årige så ikke, hvem der affyrede skuddene, men havde mistanke til en 22-årig mand.

Den 22-årige blev efterlyst og to dage senere blev han anholdt i lufthavnen i Wien - han var på vej til Somalia.

Den 22-årige er tiltalt for drabsforsøg og for at have været i besiddelse af pistolen, men nægter sig skyldig.

Derudover er han tiltalt for fem andre forhold - blandt andet at have kørt uden kørekort og være påvirket af spiritus, samt at have været i besiddelse af en kniv.

Han er tidligere idømt flere års fængsel, blandt andet for groft røveri.

Der forventes at falde dom i sagen den 4. september.

Tiltalt frygtede for sit liv

Anklageren har tidligere i sagen mod den 22-årige fremvist en række videooptagelser, der viser, at den 22-årige befandt sig i området omkring Fyrreparken på gerningstidspunktet.

Optagelserne viser også, at han, kort efter der er blevet skudt, løber hjem i forældrenes lejlighed, skifter tøj, pakker en taske og forlader lejligheden.

I en ransagning af forældrenes lejelighed har politiet fundet tøj i en vasketøjskurv, der ligner det tøj, han er iført på overvågningsvideoen. På tøjet har politiets teknikere fundet krudtpartikler.

På en anden overvågningsvideo ser man den 22-årige smide noget i en skraldespand på parkeringspladsen og derefter sætte sig ind i en bil, der kører fra stedet. Han blev to dage efter anholdt i en lufthavn til Wien, hvor han var på vej til Somalia.

Selv forklarer den tiltalte, at han forlod Vollsmose, fordi han frygtede for sit eget liv.

- Jeg er født og opvokset i Vollsmose, så jeg ved, at når der bliver skudt, så er det alvorligt. Det er ikke fordi, der er nogen, der skyder fugle, forklarede han i retten.

Han forklarer, at han blev kørt til Vejle, hvorfra han tog toget til Esbjerg. Her kom hans bror ned med en bil, som den 22-årige, sammen med et par venner, kørte ud af landet i.

Fredag fortalte broren til den 22-årige dog, at han ikke har kørt sin bil til Esbjerg.

Tvivl om motiv

Ifølge skudofferet var den 22-åriges motiv for at skyde sandsynligvis, at den 28-årige havde haft et forhold til den 22-åriges søster. Ifølge offeret havde den tiltalte kort før skudepisoden konfronteret ham foran en gruppe ved Fyrreparken. Her skulle han blandt andet have sagt:

- Jeg skyder dig, jeg skyder jer alle sammen.

Onsdag blev der sået tvivl om forholdet, da søsteren var indkaldt som vidne og pure nægtede overhovedet at have kendskab til det 28-årige skudoffer.

Fredag kunne den 28-åriges bror imidlertid fortælle, at den 22-årige havde taget kontakt til ham nogle uger før skudepisoden, hvor han skulle have sagt, at forholdet mellem deres søskende "skulle stoppe" - angiveligt fordi den 22-årige var sur over, at de to var sammen offentligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce