Annonce
Erhverv

210 job skifter hænder: Warren Buffet køber fynsk fabrik

Cabinplant i Haarby er en højt specialiseret virksomhed, der lever af at producere avancerede maskiner til fødevareindustrien i hele verden. Virksomheden beskæftiger 200 mennesker i Haarby og 60 på en fabrik i Polen. Arkivfoto.
  • Cabinplant i Haarby er blevet solgt til en amerikansk industrikoncern.

På Fyn har Cabinplant 210 medarbejdere, som sælger og producerer store fabriksanlæg til fødevareindustrien.

Desuden er der 60 ansatte på en polsk fabrik.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Cabinplant, der blev sendt ud mandag formiddag.

Køberen er amerikanske CTB, Inc. der også laver maskiner til forarbejdning af fødevarer.

CTB er en del af koncernen Berkshire Hathaway, der er ledet og for en stor del ejet af en af de mest kendte amerikanske forretningsmænd, Warren Buffet.

Sælger er direktørerne Ralf Astrup og Jan Helskov Hansen, der har ejet det meste af virksomheden siden 2005.

- Vi har fundet den ideelle partner i form af CTB, som vi betragter som det optimale match for Cabinplant, siger administrerende direktør Ralf Astrup ifølge pressemeddelelsen.

Både han og økonomidirektør Jan Helskov Hansen fortsætter i deres job.

Den nye ejer vil ifølge ham give Cabinplant en større international markedsposition og geografisk rækkevidde.

Cabinplant producerer maskiner, der bruges til behandling af især fisk og grøntsager. Også veje- og pakke-maskiner er på programmet.

- Cabinplant befinder sig i en forrygende udvikling. De seneste år har vi styrket vores position globalt og skabt nye stærke positioner inden for specifikke fødevarebrancher, skriver Ralf Astrup i pressemeddelelsen.

CTB er en stærk leverandør til fjerkræindustrien, som er et af Cabinplants vigtigste vækstområder. Ralf Astrup forventer, at CTB kan få især Cabinplants veje- og pakke-maskiner ind hos fjerkrækunderne i hele verden.

Virksomhedernes markeder passer godt sammen, da CTB er stærkest i USA, mens Cabinplant især har kunder i Europa.

CTB's bestyrelsesformand og administrerende direktør, Victor A. Mancinelli, forklarer opkøbet således i pressemeddelelsen:

- Det hjælper CTB til at kunne tilbyde kunderne et bredere produktprogram til fjerkræ produktion ligesom det giver mulighed for at vi kan komme ind på nye markeder med udstyr til produktion indenfor fisk og grøntsager, siger amerikaneren.

Artiklen opdateres.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce