Annonce
Fyn

21 klip: Fartmåleren er der stadig - og politiet flytter den

Det er ikke kun på motorvejen ved betalingsanlægget på Sjællands-siden af Storebæltsbroen, bilister skal holde sig på den rigtige side af fartgrænsen for at undgå en bøde. Torsdag kontrollerede politiets automatiske trafikkontrol hastigheden på Sprogø, og det kom til at koste bøder for over 400.000 kroner og adskillige klip i kørekort. Arkivfoto: Michael Bager.
På cirka seks timer torsdag blitzede en automatisk trafikkontrol 398 bilister, som kørte for hurtigt på Sprogø.
Annonce

Storebælt: Fartgrænser skal overholdes, også når de ikke er sænket. Lyder det mystisk? Forklaringen er enkel: Sydøstsjællands og Lolland-Falsters Politi har jævnligt opstillet en ATK (automatisk trafikkontrol) på Vestmotorvejen nær betalingsanlægget ved Storebæltsbroen.

For at sænke antallet af uheld på motorvejen har politiet blandt andet haft fokus på trafikanternes hastighed på det stykke af vejen, der ligger nærmest betalingsanlægget, hvor hastighedsgrænsen er 90 km/t. Men derfor skal man ikke tro sig fri til at køre hurtigere på den øvrige del af motorvejen.

Torsdag var ATK'en stillet op på Sprogø, hvor der må køres 110 km/t, og det gjorde en del bilister også - og lidt til.

Fra klokken halv otte til klokken 14 kom i alt 9962 trafikanter forbi ATK'en, som var sat op ved det østgående spor på Sprogø og således kontrollerede trafikken fra Fyn mod Sjælland, og 398 bilister, svarende til knap fire procent, kørte for hurtigt.

Enkelte af bilisterne havde endog meget travlt med at komme over Storebælt, og 21 gange var hastigheden så høj, at føreren af bilen foruden en bøde også får et klip i sit kørekort. Den højeste hastighed, som blev målt, var 162 km/t, og det koster både en bøde på 5000 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet.

Minimumbøden for at overtræde en hastighedsgrænse er 1000 kroner, og når bilisten kører så hurtigt, at det koster et klip i kørekortet, lægges yderligere 500 kroner oveni - det er penge, som går til Offerfonden.

Annonce
Annonce
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce