Annonce
Odense

Anholdt ved Rosengårdcentret: 20-årig mand fængslet efter grundlovsforhør

Otte personer blev onsdag anholdt efter skudepisode ved nærpolitistationen i Vollsmose. Én af dem - en 20-årig mand - blev varetægtsfængslet efter grundlovsforhør torsdag eftermiddag.

Odense: Det var tilsyneladende ikke skarpe skud, men skud med en såkaldt gaspistol, som blev affyret onsdag eftermiddag klokken 15 ud for nærpolitistationen i Vollsmose.

Det er politiets teori efter en grundig efterforskning og afhøringer af otte anholdte, hvoraf én af dem - en 20-årig mand - torsdag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Her blev han varetægtsfængslet i fire uger sigtet for trusler på livet ved at affyre en løsskudspistol mod ukendte personer. Det skete udenfor butikscentret Vollsmose Torv, og den 20-årige mand blev kort efter anholdt ved Rosengårdcentret.

Annonce

Manden sigtes for overtrædelse af straffelovens paragraf 266, som handler om at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd. De øvrige syv er også sigtet i sagen, men er løsladt.

Politiet var onsdag massivt til stede flere steder i Odense efter at skud blev affyret i Vollsmose. En mand bliver torsdag fremstillet i grundlovsforhør efter sin anholdelse onsdag eftermiddag. Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Vores efterforskning viser, at der er skudt med en gaspistol, dvs. løse skud. Det er der fundet effekter, som bekræfter. Om der også er skudt med et skarpt våben kan vi ikke sige lige nu, men det indgår i efterforskningen, siger Jack Liedecke, efterforskningsleder i Fyns Politi.

Han forklarer, at der ikke er fundet patronhylstre, men det i sig selv betyder ikke, at der ikke kan være affyret skarpe skud med f.eks. en tromlerevolver.

Tilfældigt møde mellem grupperinger

Skudepisoden skete klokken 15 onsdag eftermiddag, mens der var mange almindelige borgere i området. Tilsyneladende havde to stridende grupperinger tilfældigt mødt hinanden i hver deres bil, og den ene part affyrede en pistol efter den anden part.

Siden afspærrede politiet to områder på parkeringspladsen ved Vollsmose Torv, samt et område på hjørnet af Ejbygade og Munkerisvej. Desuden blev én person anholdt på Carl Blochs Vej, og yderligere seks personer blev anholdt i Rosengårdcentret. En ottende blev anholdt et for offentligheden ukendt sted.

Ingen af de otte anholdte personer har bidraget ret meget til efterforskningen, erkender efterforskningslederen.

- Når vi arbejder i det miljø er det ikke med de mest meddelsomme personer. Derfor kan vi ikke sige noget om motivet, siger Jack Liedecke.

Den 20-årige mand bliver ikke fysisk fremstillet i grundlovsforhør i retten, men via et videolink fra det arresthus, han sidder i. Det skyldes, at han er smittet med corona.

Anklagemyndigheden vil af hensyn til sagens efterforskning anmode om dørlukning.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Byen stod sammen om at finde gerningsmænd bag betonklodsepisode: - Det mest ulækre er, at nogle stod og filmede os, mens vi kørte galt

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Bør miste jobbet og er fritaget for tjeneste: Økonomiudvalg mener, at kommunaldirektør skal ud af vagten

Nordfyn For abonnenter

Krista og Johannes har danset sammen hele livet: Krondiamant-brudevalsen bliver nok deres sidste

OB

Han har været anfører for sin klub på Balkan - og nu henter OB ham: Serbisk forsvarsspiller fra Subotica til Ådalen

OB

OB' nye assistentræner Søren Krogh fik debut i Silkeborg efter et par dage med sygdom under kasketten

Forsker overrasket: Corona-utryghed har ikke sat sig i denne gruppe

Kerteminde

En stribe spisesteder sætter priserne op: Maden hos kendt grillcafé er allerede blevet dyrere

Nyborg For abonnenter

To teenagere sigtet for groft hærværk på kommunens toiletter: Kan se frem til stort erstatningskrav

Husker du Daniel fra Løvens Hule: Juiceeventyret Bardjus begyndte med en joke - nu er målet en trecifret million-omsætning

Faaborg-Midtfyn

Fra Kværndrup mod Ringe: Tre galloway-køer løs på Svendborgmotorvejen

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Assens

Indsats mod social dumping på Vestfyn: Skattestyrelsen besøgte seks virksomheder - fem får besøg igen

Nordfyn For abonnenter

Udlejer til skimmelsvamp-lejlighed får håndsrækning: - Det er et meget lille plaster på såret

Erhverv

Odenses to robotkæmper vokser voldsomt: Universal Robots solgte for over to milliarder sidste år

Annonce