Annonce
Sport

2018 giver Eriksen lys tro på landsholdets fremtid

Christian Eriksen skød med løst krudt mod Irland i mandagens nullert.

VM-deltagelsen i sommer var et vigtigt redskab i fodboldlandsholdets udvikling, mener Christian Eriksen.

Det danske fodboldlandshold kan tage en masse gode erfaringer med fra landskampsåret 2018, der sluttede mandag aften med 0-0-kampen i Nations League mod Irland.

De erfaringer skal landsholdet bruge til at fortsætte holdets mere end to år lange stime uden nederlag i ordinær spilletid. Det siger Christian Eriksen.

- Det vigtigste, vi tager med fra det her landsholdsår, er, at vi har fået noget slutrundeerfaring. Vi har prøvet at skulle spille, hvor det virkelig gælder, og hvor vi har skullet sætte os op til tre kampe til at starte med.

- Man spiller alle kvalifikationer for at komme til en slutrunde, hvor man så har muligheden for at være samlet og bygge på.

- Det formåede vi, og vi kan tage erfaringerne med til den næste kvalifikation, så vi forhåbentlig formår at spille den bedre end den forrige kvalifikation, siger Christian Eriksen.

Han henviser til den kommende EM-kvalifikation, der spilles i 2019. Der er ikke blevet trukket lod til kvalifikationsgrupperne endnu, men det står klart, at de to bedste hold i hver gruppe scorer en EM-billet.

- Målet er vel, at vi ikke skal ud i playoff for at komme med til en slutrunde, siger Christian Eriksen.

Mandagens kamp mod Irland var den femte landskamp i år, der endte uden mål. Eriksen medgiver, at det ikke var en specielt underholdende kamp, selv om Danmark skabte chancer nok til at vinde.

- Hvis man ser på kampen, var det nok ikke den mest spændende kamp at se på. Men som statistikkerne viser, så er vi stadig ubesejrede og kan gå til pause med en fed følelse, for vi har sluttet året fint af.

- Vi havde selvfølgelig håbet på en sejr, men det var mere stolpe ud end stolpe ind. Hvis der virkelig havde været noget på spil, så tror jeg også, at vi ville have grebet den anderledes an. Så var vi gået endnu mere offensivt til værks.

- Men vi ville selvfølgelig heller ikke tabe den sidste landskamp i år, og det ville de selvfølgelig heller ikke, og det var måske derfor, det blev en halvkedelig kamp, siger Eriksen.

Med fire mål endte Christian Eriksen som landsholdets topscorer i 2018.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce