Annonce
Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Det er ikke kun julekuglerne, der er store på Glow i Odense. Julefestivalen består af et oplyst jule og vinterlandskab med en illion led-pærer. Arkivfoto: Simon Staun
2000 løste billet på førstedagen, da julefestivalen Glow i Odense åbnede. 28.000 har købt billet i forsalg.

Omkring 2000 løste billet, da verdens største julefestival torsdag åbnede med deres europæiske debut i Odense. Julefestivalen Glow har til huse i et 6000 kvadratmeter stort vinter- og lyslandskab, skabt af cirka en million led-pærer - og bygget op i ombyggede haller, der tidligere husede frøvirksomheden Dæhnfeldt i Dyrup syd for Odense. Og efter første åbningsdag var direktøren for den danske afdeling tilfreds.

- Det var fantastisk endelig at invitere folk indenfor, og alt er gået virkelig godt på vores åbningsdag. Jeg er glad og lettet, fortæller Eva Pasgaard, direktør for Glow Odense.

Gårsdagens åbning er samtidig første gang, at verdens største indendørs juleevent kommer til Europa. Festivalen blev etableret ved Vancouver i Canada i 2017 har siden tiltrukket mere end 500.000 gæster til Glow Gardens ni lokationer i Canada og USA - og nu også Danmark. Målet for den første julefestival i Europa er at komme op på 80.000 gæster - og man er på vej. Forventningen fra arrangørernes side er, at mellem 10.000 og 15.000 gæster har besøgt festivalen, når denne weekend er ovre. Indtil videre er der solgt 28.000 billetter i forsalg til denne sæson.

Selv om det markedsføres som en juleudstilling, så slukkes lysene ikke den 24. december. Glow Odense har åbent frem til den 4. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce