Annonce
Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Det er ikke kun julekuglerne, der er store på Glow i Odense. Julefestivalen består af et oplyst jule og vinterlandskab med en illion led-pærer. Arkivfoto: Simon Staun
2000 løste billet på førstedagen, da julefestivalen Glow i Odense åbnede. 28.000 har købt billet i forsalg.

Omkring 2000 løste billet, da verdens største julefestival torsdag åbnede med deres europæiske debut i Odense. Julefestivalen Glow har til huse i et 6000 kvadratmeter stort vinter- og lyslandskab, skabt af cirka en million led-pærer - og bygget op i ombyggede haller, der tidligere husede frøvirksomheden Dæhnfeldt i Dyrup syd for Odense. Og efter første åbningsdag var direktøren for den danske afdeling tilfreds.

- Det var fantastisk endelig at invitere folk indenfor, og alt er gået virkelig godt på vores åbningsdag. Jeg er glad og lettet, fortæller Eva Pasgaard, direktør for Glow Odense.

Gårsdagens åbning er samtidig første gang, at verdens største indendørs juleevent kommer til Europa. Festivalen blev etableret ved Vancouver i Canada i 2017 har siden tiltrukket mere end 500.000 gæster til Glow Gardens ni lokationer i Canada og USA - og nu også Danmark. Målet for den første julefestival i Europa er at komme op på 80.000 gæster - og man er på vej. Forventningen fra arrangørernes side er, at mellem 10.000 og 15.000 gæster har besøgt festivalen, når denne weekend er ovre. Indtil videre er der solgt 28.000 billetter i forsalg til denne sæson.

Selv om det markedsføres som en juleudstilling, så slukkes lysene ikke den 24. december. Glow Odense har åbent frem til den 4. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

En søndag med fitness i Korup

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];