Annonce
Nyborg

200 erhvervsfolk samlet til nytårskur

Tidligere dannede Riddersalen på Nyborg Slot ramme om nytårskuren for erhvervslivet, men de senere år har den fundet sted på Bastionen. Billedet her er fra et lignende arrangement i 2017. Arkivfoto: Louise Koustrup.

Bastionen dannede endnu engang ramme, da Nyborg Kommune inviterede det lokale erhvervsliv til den årlige nytårskur.

Nyborg: Nyborg Kommune har efterhånden gjort sig for vane at invitere det lokale erhvervsliv til nytårskur, og i år var ingen undtagelse. Tidligere på ugen var op mod 200 erhvervsfolk således samlet på kulturhuset Bastionen.

Ud over at netværke fik de blandt andet lejlighed til at høre borgmester Kenneth Muhs (V) fortælle om det nye, regionale erhvervssamarbejde, mens formanden for erhvervs- og Udviklingsudvalget, Peter Wagner Mollerup (V), gav et tilbageblik på året, der er gået.

Lige fra arbejdet med en ny cykelstrategi og nedsættelsen af en såkaldt erhvervstaskforce, hvor flere lokale virksomheder sidder med, til Nyborgs placering som nr. 7 på Dansk Industris temperaturmåling på det danske erhvervsliv.

Selv mener udvalgsformanden, at arrangementet efterhånden har fundet sin form og glæder sig over, at så mange fra det lokale erhvervsliv valgte at deltage. Hvor man tidligere har inviteret gæstetalere og/eller underholdning udefra, var det denne gang alene lokale politikere, som tog ordet.

Blandt dem var også Socialdemokratiets Martin Stenmann, der fortalte om det verdensomspændende samarbejde Newcastles of the World, som Nyborg er en del af.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce