x
Annonce
Nyborg

200 erhvervsfolk samlet til nytårskur

Tidligere dannede Riddersalen på Nyborg Slot ramme om nytårskuren for erhvervslivet, men de senere år har den fundet sted på Bastionen. Billedet her er fra et lignende arrangement i 2017. Arkivfoto: Louise Koustrup.

Bastionen dannede endnu engang ramme, da Nyborg Kommune inviterede det lokale erhvervsliv til den årlige nytårskur.

Nyborg: Nyborg Kommune har efterhånden gjort sig for vane at invitere det lokale erhvervsliv til nytårskur, og i år var ingen undtagelse. Tidligere på ugen var op mod 200 erhvervsfolk således samlet på kulturhuset Bastionen.

Ud over at netværke fik de blandt andet lejlighed til at høre borgmester Kenneth Muhs (V) fortælle om det nye, regionale erhvervssamarbejde, mens formanden for erhvervs- og Udviklingsudvalget, Peter Wagner Mollerup (V), gav et tilbageblik på året, der er gået.

Lige fra arbejdet med en ny cykelstrategi og nedsættelsen af en såkaldt erhvervstaskforce, hvor flere lokale virksomheder sidder med, til Nyborgs placering som nr. 7 på Dansk Industris temperaturmåling på det danske erhvervsliv.

Selv mener udvalgsformanden, at arrangementet efterhånden har fundet sin form og glæder sig over, at så mange fra det lokale erhvervsliv valgte at deltage. Hvor man tidligere har inviteret gæstetalere og/eller underholdning udefra, var det denne gang alene lokale politikere, som tog ordet.

Blandt dem var også Socialdemokratiets Martin Stenmann, der fortalte om det verdensomspændende samarbejde Newcastles of the World, som Nyborg er en del af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce