Annonce
Erhverv

20 tons kvalitetsjordbær i timen: Tommerup-virksomhed laver nyt anlæg til egyptisk fabrik

Vagn Hansen (tv) og senior projekt manager Lars Skovbjerg Knudsen (th) glæder sig over det store projekt. Foto: Michael Bager
Dana-Technology har fået det helt store projekt i hus. Virksomheden har nemlig designet et stort jordbæranlæg, som fra årsskiftet skal vaske, tørre og fryse jordbær 20 timer i døgnet i Egypten.

Tommerup: Dana-Technology har landet en af sine største opgaver til dags dato. Virksomheden står nemlig bag et nyt og forbedret anlæg, som skal rense, vaske, tørre og fryse jordbær ned, og det projekt betyder en hel del for virksomheden og dens fremtidsplaner.

- Det er et stort projekt for os. For vores virksomhed, som ikke er så gammel, så er det faktisk meget stort. Det her anlæg koster omkring tre millioner euro (22,3 millioner danske kroner red.) at producere, så det er ikke småpenge, siger ejer af Dana-Technology, Vagn Hansen.


Annonce

Det handler ikke kun om, at mængden af jordbær er dobbelt så stor - kvaliteten skal også være bedre.

Vagn Hansen


Det nye jordbæranlæg har krævet en del arbejde, for jordbærrene skal nemlig fragtes til Japan, hvor de blandt andet skal bruges til yoghurt, marmelade og kagedekorationer, og der er det kun jordbær af bedste kvalitet, som slipper gennem nåleøjet.

- I Japan er man meget opmærksom på, at kvaliteten skal være i orden. Et lille stykke plastik i en container vil betyde, at det hele vil blive returneret til leverandøren igen, for det ville de overhovedet ikke acceptere. Derfor er vaskemaskinerne faktisk dobbelt så store som normalt, siger Vagn Hansen.

20 tons i timen

Det store jordbæranlæg får ikke lov til at stå herhjemme. Det skal fragtes ned til en stor jordbærfabrik i udkanten af Cairo, Egypten. Anlægget skal også kunne holde til lidt af hvert, for fabrikken kører på fuld tryk 20 timer i døgnet, og det er langt mere end bare et par håndfulde jordbær, der skal vaskes og fryses ned.

- Den nye maskine vil fordoble kapaciteten, så man kommer op på en kapacitet på omkring 20 tons jordbær i timen. Men der er også kommet mange forbedringer i det nye anlæg. Det handler ikke kun om, at mængden af jordbær er dobbelt så stor - kvaliteten skal også være bedre, siger Vagn Hansen.

Vagn Hansen har allerede planer for, hvad overskuddet fra projektet skal gå til. Foto: Michael Bager

Dana-Technology har sørget for, at tegningerne og designet af de nye maskiner står klar, og nu er det så op til Dansk Stålmontage, der bor på Odense havn, at producere anlægget og i sidste ende montere det komplette jordbæranlæg.

- Om et par måneder bliver det hele pakket ned i 15 store containere, og så bliver det fragtet til Hamborg. Derfra bliver det så sejlet til Alexandria, og så står det klar omkring årsskiftet, siger ejeren.

Annonce

Fremtidsplaner

Det store projekt har gjort, at Dana-Technology ikke rigtig har lagt mærke til corona-pandemien, som ellers har haft en effekt på mange virksomheder.

Dana-Technology

Dana-Technology blev stiftet i februar 2006 på Volderslev Bygade 6B i Odense S. Virksomheden er sidenhen flyttet til Tommerup på Østerbro 4.

Virksomheden arbejder primært med maskineri og udstyr til kæledyrsfoder og fødevareindustrien, hvor virksomheden blandt andet hjælper med automatisering af indpakning og emballage.

Hos Dana-Technology er der seks ansatte, der beskæftiget sig med henholdsvis salg, marketing og design og konstruktion af udstyr.

Efter kontrakten og aftalerne blev skrevet under i starten af året, har de ansatte haft travlt med at tegne og designe, og projektet har derfor betydet en del for virksomheden, som allerede ved, hvad projektets overskud skal gå til.

- Der er nogle nye ting i vente, som vi har arbejdet på i lang tid. Nye konstruktioner og nye produkter, som kræver nogle investeringer i nyt udstyr. Det udstyr vil vi nu være i stand til at fremstille, fordi vi har fået en indtjening gennem jordbæranlægget, siger Vagn Hansen.

- Uden projektet havde det taget meget længere tid, før vi kunne fremstille de maskiner, men nu kan vi gå i gang med at markedsføre det næste år.

Annonce
Assens For abonnenter

Mystikken breder sig, og ingen kan finde 'synderen': Ulovlig signalforstærker formentlig skyld i stort internet-svigt

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Markarbejde på en midsommernat: Stor lysende sprøjte i svampekrig i den stille fynske sommernat

Odense For abonnenter

Store lastbiler i små gader vækker oprør: Husene revner og hastigheden er for høj

Odense

Genbrugsbutik bøvler med tyveri og skrald: - Det er så godt som umuligt at dæmme op for

Faaborg-Midtfyn

Sensationelt fund: Ligsten over prominent Faaborg-købmand dukker op under kirkens gulv

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Danmark For abonnenter

Langtfra alle børn bliver hørt i egne sager

Kerteminde

Katrines hest blev ramt af en lastbil: Nu efterlyser hun en dame i en hvid Aygo

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Fyn

Læserne er optimistiske: Danmark kan nå langt i EM

Kerteminde For abonnenter

Så skru' dog ned! Soundbokse tager Karls nattesøvn - her er hans bud på en løsning

Kerteminde

Jutta udtræder af byrådet af helbredsmæssige årsager: - Jeg mister min bedre halvdel i politik

Annonce