Annonce
Sydfyn

20 procent skal vælge en erhvervsuddannelse i 2021: Nu skal lærerne på skolebænken på erhvervsuddannelserne

22 lærere og uddannelsesvejledere i Svendborg Kommune skal i praktik på erhvervsuddannelserne. Blandt andet i værkstederne på Svendborg Erhvervsskole som ses her. Foto: Hans-Henrik Dyssel
I Svendborg skal 20 procent af de ældste skoleelever vælge en erhvervsuddannelse i 2021. Byrådets mål kræver, at lærere og vejledere bliver bedre til at guide de unge om at vælge den rette vej.
Annonce

Svendborg: To dage i praktik på en erhvervsuddannelse som f.eks. tømrer, elektriker eller sosu-assistent. Det er hvad lærere og uddannelsesvejledere, der vejleder de ældste folkeskoleelever i Svendborg Kommune om valg af uddannelse, kan se frem til.

Lærerne skal ud og have hænderne helt ned i mulden, for at de kan blive bedre til aktivt at råde og guide, så flere af de ældste folkeskoleelever vælger den rigtige retning fra start i stedet at tage et automat-valg af uddannelse. Derfor tager 22 af lærerne i todages praktik fordelt med én dag på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier (SESG) og én dag på Social - og Sundhedsskolen Fyn (SosuFyn) fra slut oktober og indtil medio november.


Samtidig ved vi, at der er en andel af de unge, hvor det har positiv betydning at vælge den rigtige vej fra start. Derfor har byrådet sat et mål om at få 20 procent af en årgang ind på erhvervsuddannelserne næste år


Og den rette vej fra start er både godt for den unge og samfundet, fortæller Henrik Nielsen (K), formand for Børne- og Ungeudvalget i Svendborg Kommune.

- Styrkede kompetencer til vejledning hos lærere og vejledere kan være med til at få de unge guidet i den rigtige retning fra start. Det er egentlig en win-win. For samfundet kommer til at mangle tusindvis af dygtige faglærte i fremtiden, så der er gode jobs i vente, siger Henrik Nielsen.

- Samtidig ved vi, at der er en andel af de unge, hvor det har positiv betydning at vælge den rigtige vej fra start. Derfor har byrådet sat et mål om at få 20 procent af en årgang ind på erhvervsuddannelserne næste år, uddyber han.

Projektet i Svendborg er en udløber af den nationale politiske aftale "Fra folkeskole til faglært – Erhvervsuddannelser til fremtiden" fra 2018, der skal styrke erhvervsuddannelserne gennem en lang række tiltag, og herunder blandt andet at lærere og vejledere i folkeskolen skal kende erhvervsuddannelserne bedre for at vejlede de unge bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce