Annonce
Indland

20 mio kroner til danske tvillinger

Det Danske Tvillingeregister på Syddansk Universitet har fået 20 millioner kroner til at udvide registret.
Annonce

Det Danske Tvillingeregister, som hører hjemme på Syddansk Universitet, har fået 20 millioner kroner fra videnskabsministeren. Pengene skal bruges til at udvide det over halvtreds år gamle register.

- Det giver os en fantastisk mulighed for at gøre vores forskning bedre og langt mere omfattende, siger Frans Lærke Bødker, som er projektkoordinator ved Det Danske Tvillingeregister.

Der var stor konkurrence om de i alt 200 millioner kroner, som videnskabsministeren har uddelt til forskellige projekter som en investering i dansk forskning.

- Det Danske Tvillingeregister er et stort og anerkendt projekt, som har været anvendt både nationalt og internationalt i de sidste 50 år, og det vil vi gerne bakke op om, siger Helge Sander.

De 20 millioner kroner skal bruges til at udvide datamængden fra tvillinger født mellem 1930 og 1960. Det vil sige, at man skal nu i gang med at indsamle dna fra de cirka 25.000 tvillingepar, der er født i den periode.

- I dag er der stor fokus på viden om arvelige anlæg i samspil med andre faktorer. Det drejer sig om at nærme sig en dybere forståelse af de mange forhold, der spiller ind, når folk bliver syge, siger Frans Lærke Bødker.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce