Annonce
Erhverv

20.000 kunder og klar til udlandet: Pakkelabels er årets fynske startup

Hung Ho måtte have hjælp til at bære priser og blomster med til afterparty. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ved den første uddeling nogensinde af iværksætterprisen Odinprisen blev virksomheden Pakkelabels.dk den store vinder. Medstifter Hung Ho måtte to gange på scenen til en takketale.

På scenen i Odeon er det blevet tid til aftenens højdepunkt, og for at afsløre vinderen af den første Odinpris nogensinde har Torben Frigaard Rasmussen fået mikrofonen fra vært Morten Resen.

Torben Frigaard Rasmussen er en del af den jury, der har besluttet, hvilken virksomhed der skal modtage den nye fynske iværksætterpris, og spændingen er mærkbar i salen.

Forud for afsløringen har et pris-show med hele udtrækket fundet sted i Odeon. Live-musik, interview på scenen og uddeling af en ærespris og en publikumspris har været en del af programmet til den prisuddeling, som iværksætterfællesskabet Coworking Plus har arrangeret.

Odinprisen er en fynsk pris og tildeles årets startup-virksomhed. Juryen har bedømt de nominerede på parametre som skalerbarhed, innovation, team og vækst.

- Nu har jeg jo fået sådan en kuvert for dramaets skyld, men jeg ved jo sådan set godt, hvem der vinder, for jeg har selv været med til at bestemme, siger Torben Frigaard Rasmussen.

- Vinderen er en virksomhed, som har gjort det godt på alle parametre, som vi har vurderet på, begynder han en kort tale, før han går til sagen.

- Vinderen er Pakkelabels.

Annonce

Vi vil blive ved med at arbejde for at gøre livet nemmere for iværksættere. Det er ikke for pengene, vi gør det. Vi vil gerne gøre en forskel.
Hung Ho, medstifter af Pakkelabels

Pakkelabels

Pakkelabels.dk er et webbaseret fragtbookingportal, der gør det lettere og billigere for virksomhederne at sende deres varer ud til kunderne. Ved at købe store mængder pakkeporto hos fragtselskaberne opnår virksomheden en lavere pris, som så kan sælges med storkunderabat til de mange små virksomheder, der ikke er selv er store nok til at høste rabatten.

Virksomheden er stiftet af softwareingeniør Hung Ho og civilingeniør Nicklas Nguyen.

Konrad Kierklo (med mikrofonen) har selv skabt en kæmpe succes med Miinto, og onsdag var han med til at give lidt medvind til nogle af de nye. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Vil gøre en forskel

Hung Ho, som sammen med Nicklas Nguyen stiftede virksomheden for godt tre år siden, har knap fået sat sig i sædet efter modtagelsen af publikumsprisen, før han må på scenen igen.

- Det er helt vildt, siger han i takketalen.

- Vi er kørt lidt under radaren i et par år, men nu er vi ved at komme lidt frem, og det er virkelig stort at få sådan en pris her.

På få år har Pakkelabels bygget sin fragtbookingportal op, så den, da Fyens Stiftstidende mødte de to stiftere i efteråret, havde 15.000 virksomheder som kunder og en omsætning på 40 millioner kroner. Og siden er de bare fortsat, fortæller Hung Ho, da avisen fanger ham kort efter showet.

- Vi er fortsat lidt i samme spor, kan man sige. Vi er nu oppe på over 20.000 kunder, og vi får stadig flere. Nu gør vi klar til at rykke videre i udlandet, og vi har lanceret første skridt i det arbejde, fortæller han.

Og en anderkendelse af det arbejde betyder meget, siger Hung Ho.

- Det er helt sindssygt at vinde prisen. Det gør meget for moralen i sådan en virksomhed som vores, og vi er stolte af at have bygget det op, vi har, på så kort tid. Det er et stort skulderklap at få en pris, som er bestemt af en jury, hvor der virkelig sidder folk, som ved, hvad det handler om. Og at de siger, at vi har fat i noget rigtigt, er bare rigtig fedt.

Noget af det, juryen roste ved Pakkelabels, var, at de er en ny virksomhed, som kan hjælpe andre nye virksomheder med at blive mere effektive. Og det er også det primære mål, fortæller Hung Ho.

- Vi vil blive ved med at arbejde for at gøre livet nemmere for iværksættere. Det er ikke for pengene, vi gør det. Vi vil gerne gøre en forskel, siger han.

Der følger dog også lidt penge med æren som årets fynske startup, men det er skulderklappet, Hung Ho er gladest for. 25.000 kroner gør ikke meget til eller fra i en prisvindende startup-virksomhed med Pakkelabels' succes, og derfor er det også planen, at pengepræmien investeres i festligheder for hele holdet bag.

- Vi lader teamet bestemme, hvad vi skal bruge dem på. Vi har ellers lige holdt firmafest, men de fortjener det, og så må vi se, om vi skal ud og spise eller noget andet sjovt. De har virkelig arbejdet hårdt for, at vi kan være, hvor vi er i dag, siger han, før han kan tage de to priser med til afterparty - sandsynligvis som festens gladeste mand.

Odinprisen

Odinprisen er stiftet af iværksætterfællesskabet Coworking Plus.2018 var første gang, prisen blev uddelt.

Prisvinderne blev: Æresprisen: Mobile Industrial Robots, Publikumsprisen: Pakkelabels, Odinprisen: Pakkelabels.

Publikumsprisen stemte de fremmødte i salen om, æresprisen tildeltes af stifterne af prisen, og hovedprisen var bestemt af en jury.

De nominerede virksomheder til Odinprisen som årets startup på Fyn var: Pakkelabels, Chili Security, House of Code, Kubo og Cardlay.

I juryen sad Torben Frigaard Rasmussen - E-Conomics, Umbraco, Investor med mere, Henrik Nygaard - Kokken & Jomfruen, Martin Vesterby - Stauning Whiskey, Thomas Visti - MIR, Caroline Søeborg Ahlefeldt, Konrad Kierklo- Miinto.

Der var prisuddeling med det hele, da Odeon dannede ramme om iværksætterfesten. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Publikum kunne fra salen stemme til publikumsprisen, og det viste sig, at de var enige med juryen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Torben Frigaard Rasmussen (tv.) kaldte Pakkelabels den slags virksomhed, han kunne finde på at investere i. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Alle deltagere var inviteret til afterparty efter prisuddelingen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce