Annonce
Nordfyn

20-årige Jesper kan blive Europas bedste anlægsgartner

Jesper Frederiksen fra Otterup træner intensivt i disse dage for at blive klar til EM i Ungarn. Pressefoto

20-årige Jesper Frederiksen træner i disse dage intensivt for at klargøre sig til europamesterskabet i skills, der afvikles i Budapest. Over 100.000 tilskuere ventes at følge mesterskabet.

Otterup: - Jeg kan lide at være udenfor og bruge mine hænder. Man begynder med at kigge på en tegning, og så ender man med et stykke synligt arbejde.

Sådan lød det fra 20-årige Jesper Frederiksen fra Otterup, da han i januar vandt DM i skills i gruppen for anlægsgartnere. I næste uge gælder det europamesterskabet, der holdes i Budapest. Over 100.000 tilskuere ventes at følge mesterskabet, så Jesper Frederiksen kommer til at "optræde" for så mange, at man bedømt ud fra det parameter skulle tro, at han var rock- eller fodboldstjerne på øverste hylde.

- Selvfølgelig vil jeg gerne vinde, men jeg prøver også at tage det som den store oplevelse, det bliver, siger han i en pause fra træningen.

Sammen med sin makker, Peter Levin fra Horsens, knokler han i disse dage på Jordbrugets Uddannelsescenter Århus for at forbedre sig så optimalt som muligt. På forhånd er det vanskeligt at vide, hvordan de står i forhold til konkurrenterne. Ligesom de ikke præcist ved hvilke opgaver, konkurrencen kommer til at bestå af. Derfor træner de så at sige i lidt af hvert. Et gæt er, at der vil blive bedt om at lave et haveanlæg i stil med det, man har set ved tidligere EM.

- Men vi kender ikke den endelige opgave, før vi får tegningerne. Det eneste, vi har fået oplyst på forhånd, er de materialer, der skal indgå, fortæller Jesper Frederiksen.

Annonce

Kort om EM i skills

EM i skills holdes 25.-29. september i den ungarske hovedstad Budapest.Cirka 450 unge håndværkere fra 26 europæiske lande konkurrerer inden for 42 forskellige fag/erhvervsuddannelser.

Forventningen er, at mere end 100.000 gæster vil besøge EM i løbet af de tre konkurrencedage.

Det danske hold består af 12 unge, der stiller op inden for følgende fag.

Flisemurer, murer, møbelsnedker, bygningssnedker, gulvlægger, anlægsgartner, landbrugsmaskinmekaniker, receptionist, bygningskonstruktør.

SkillsDenmark er en nonprofit-organisation støttet af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter, faglige udvalg, erhvervsskoler, fonde og virksomheder. Formålet er at fremme det gode håndværk og fokus på erhvervsuddannelserne gennem konkurrencerne DM i Skills, EuroSkills og WorldSkills.

Færdig til maj

Det er ikke mange år siden, at han ikke rigtigt vidste hvilken uddannelse, han skulle kaste sig over.

- Jeg har aldrig været særlig boglig stærk.

Efter folkeskolen fandt han ud af, at han havde det bedst med at arbejde med sine hænder, og en gammel skolekammerat tog ham med i praktik som anlægsgartner, og det førte siden til en læreplads hos anlægsgartnerfirmaet E. Stein Frandsen i Odense, hvorfra han færdiggør sin uddannelse til maj.

Mandag rejser han sammen med det øvrige skills-landshold til den ungarske hovedstad.

- Det bliver en stor oplevelse, og det betyder meget at vide, at man kan sit håndværk, siger han med henvisning til den tro, selvtillid og ballast DM-titlen har givet ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce