Annonce
Kerteminde

20 år på passagersædet: Tom vandt Gitte og en køreskole

Tom og Gitte Hansen har omkring 100 elever hvert år i deres køreskole. Foto: Mette Louise Fasdal
Gitte Hansen blev kørelærer, fordi hendes far var det. Tom Hansen blev kørelærer, fordi hans Gitte var det. I 20 år har de nu været makkerpar i Gitte og Toms Køreskole i Kerteminde, og de holder meget af deres job.
Annonce

Kerteminde: Tom Hansen ville have Gitte Hansen, og hun ville også gerne have ham.

Sammen ville de også gerne have en familie, og så var det bare mest praktisk, at Tom Hansen blev kørelærer ligesom Gitte.

Så mens hans arbejdede på en emballagefabrik i Ullerslev, uddannede han sig som kørelærer. Nu er det 20 år siden, at Gitte og Toms Køreskole i Kerteminde blev etableret.

Parret har i den tid fået fire børn - på 10, 13, 16 og 18 år.

Mens kørelærer var noget, som Tom Hansen tænkte: "Ja, lad mig da blive det," var det noget, som Gitte Hansen havde i blodet. Hun overtog nemlig køreskolen i 1997 efter sin far, Willy Hansen, der havde været kørelærer i Kerteminde siden 1967.

- Jeg elskede at være med ude og køre, når min far havde elever. Jeg sad altid på bagsædet og fulgte med. Så jeg tror, at jeg allerede begyndte at tale om at blive kørelærer, da jeg gik i 7. klasse. Min gamle skolelærer skreg godt nok af grin, da jeg kom kørende i bilen med skolevogn-skiltet på taget, ler hun.

Hun blev uddannet kørelærer i 1993.

Hun flirtede lidt med ideen om at læse historie, mens hun arbejdede som assisterende kørelærer ved en køreskole i Nyborg, men hun måtte hurtigt sande, at det var der simpelthen ikke timer nok i døgnet til.

Annonce

60 til 70 timer om ugen

Efter 20 år på passagersædet ved siden af mange unge mennesker, der har lært at køre bil, er Tom Hansen ikke i tvivl om, at han traf den rigtige beslutning, da han valgte at uddanne sig til kørelærer i sin tid.

- Lige nu arbejder jeg nok mellem 60 og 70 timer om ugen, men det er blevet en livsstil for mig. Jeg kan rigtig godt lide det, understreger han.

I dag har han og Gitte en arbejdsfordeling, som gør, at det er ham, der står for køretimerne, mens Gitte Hansen tager de fleste teoritimer og køre eleverne til prøverne.


Lige nu arbejder jeg nok mellem 60 og 70 timer om ugen, men det er blevet en livsstil for mig. Jeg kan rigtig godt lide det.

Tom Hansen, kørelærer og indehaver af Gitte og Toms Køreskole


Begge lægger de vægt på, at deres elever trives og føler sig godt tilpas, mens de tager kørekort. Derfor er køre- og teoriundervisning præget af stor seriøsitet, men også af en let omgangstone, hvor der er en masse godt humør og mange grin.

- Eleverne elsker jo, at vi siger lidt til dem, siger Tom Hansen og fortæller, at eleverne også giver igen.

Han får særligt mange kommentarer, hvis hans yndlingshold i fodbold, engelske Tottenham, ikke har succes.

Selv flere år efter er der elever, der med glimt i øjet sender ham beskeder, hvis holdet dummer sig.

Annonce

Ekstra voksen

Tom Hansen fortæller, at han og Gitte Hansen kommer tæt på eleverne i den tid, de har dem.

- Vi bliver lidt den ekstra voksen, som de fortæller ting til.

- De knytter sig til os og betror os mange ting, fortæller han.

Tom og Gitte Hansen har til tider også køreelever, der skal generhverve deres kørekort.

- Jeg har faktisk én, hvor der står "igen igen" i displayet på telefonen, når han ringer, fortæller Gitte Hansen med et smil.

- Det ved han også godt, tilføjer hun.

Tidligere kørte Gitte og Toms køreskole jævnligt i Kerteminde. Det er ikke tilfældet længere.  Nu foregår de fleste køretimer typisk i Odense, hvor mange af de unge mennesker, der tager kørekort, går på uddannelse.

Efter 20 år som kørelærer begynder Tom Hansen også at opleve, at han nu skal lære børn af tidligere elever om færdelsreglerne, koblingspunktet og "spejl, spejl, skulder"-reglen.

- Det er lidt skægt, ler han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce