Annonce
Sydfyn

20 år efter gigantsucces: Brødrene Olsen vender tilbage til Høje Bøge

Brødrene Olsen spillede for 8000 tilskuere ved den allerførste Høje Bøge Open Air-koncert i 2000 - præcis en uge efter, at brødrene havde vundet det internationale Melodi Grand Prix. Arkivfoto: Hung Tien Vu
I år 2000 gjorde arrangørerne af Høje Bøge Open Air et scoop, da de skrev kontrakt med Brødrene Olsen - umiddelbart inden duoen vandt det internationale Melodi Grand Prix. Nu vender brødrene tilbage.

Svendborg: Der bliver noget genkendeligt over 2020-udgaven af Høje Bøge Open Air - i hvert fald blandt den mere modne del af publikum.

Første navn på scenen er nemlig Brødrene Olsen, som dermed gør comeback under bøgene efter to årtiers fravær.

Og René Wowk fra bookingbureauet RW Production & Management, der leverer musikken, har ikke problemer med at sætte overskrifter på.

- Det er 20 år siden, Brødrene Olsen senest spillede på Høje Bøge, det er 20 år siden, de vandt det internationale Melodi Grand Prix, og grandprixet fylder 50 år. Så det hele hænger pludselig sammen, siger han.

Annonce
Brødrene Olsen vender tilbage til Høje Bøge - 20 år efter den første friluftskoncert på stadion i 2000. Arkivfoto: Hung Tien Vu

Den store gevinst

For arrangøren, Svendborg forenede Boldklubber, må det alt andet lige blive et kært gensyn med Jørgen Olsen og Niels "Noller" Olsen.

Historien er i hvert fald, at boldklubben scorede den helt store gevinst, dengang i 2000.

Det kostede angiveligt beskedne 10.600 kroner at få brødrene til Høje Bøge, men da kontrakten blev indgået, var der heller ingen, der vidste, at de kort efter ville gå hen og vinde det internationale Melodi Grand Prix med sangen "Fly on the Wings of Love".

Så det var pludselig et navn i den helt tunge kategori, der indtog scenen under bøgene - men altså for et lille, femcifret beløb i stedet for de seks cifre, der skulle på checken, hvis de to gange Olsen skulle bookes efter grandprix-sejren.

René Wowk var ikke inde over dengang og vil ikke ind i detaljer om kroner og øre, men bekræfter, at prisen på duoen steg voldsomt efter sejren. Og at de honorerede de kontrakter, de havde indgået inden den mindeværdige aften i Stockholm.

- Sådan er det med Brødrene Olsen. Med dem er en aftale en aftale, siger René Wowk, der desuden oplyser, at brødrene ligeledes spillede til en sankthansaften i Vestjylland i år 2000. Til et beløb, som ikke oversteg 10.000 kroner.

- Umiddelbart efter koncerten blev de hentet af en helikopter, som fløj dem videre op ad vestkysten - hvor de spillede til fuld pris, siger han.

Brødrene Olsen er fjerde offentliggjorte navn og føjer sig til Scarlett Pleasure, Poul Krebs og Hjalmer. Høje Bøge Open Air-koncerten bliver holdt lørdag 23. maj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce