Annonce
Nyborg

19 millioner ind på ældrekontoen: - Det er rimelig godt

Formanden for Seniorrådet i Nyborg, Ebbe Hajslund, er glad form, at kommunens ældre bliver tilgodeset i budgettet for 2021. foto: Mogens Rasmussen
Ros til politikerne fra formanden for seniorrådet i Nyborg efter budgetforlig med mere velfærd til de ældre.
Annonce

Nyborg: Politikerne var på forhånd enige om at lægge sparekniven væk og i stedet bruge flere penge.

Og især på de ældre.

Men formanden for Seniorrådet i Nyborg, Ebbe Hajslund, er nu alligevel glædeligt overrasket et forlig om Nyborg Kommunes budget for 2021, hvor mere velfærd på ældreområdet er en af de helt store poster.

- Jeg kan kun rose politikerne for budgetforliget. Set fra min post som formand for Seniorrådet synes jeg, det er rimelig godt, siger Ebbe Hajslund.

Han understreger, at han endnu ikke har haft lejlighed til at drøfte budgetforliget med de øvrige medlemmer af Seniorrådet.

Annonce

Ingen slinger i valsen

Med budgetforliget, som alle fire partier i byrådet satte deres underskrift på søndag aften, vil politikerne alene til næste år bruge godt 41 millioner kroner ekstra på velfærd og service.

Og af dem går de 19 millioner kroner til ældreområdet.


Jeg kan kun rose politikerne for budgetforliget.

Ebbe Hajslund, formand for Seniorrådet


Der var således ingen slinger i valsen under budgetforhandlingerne, hvor politikerne blandt andet kunne takke folketingets nye udligningsreform for de ekstra penge, de havde at gøre godt med.

Nu var det de ældres tur. Og det blev det.

At der så er partier, som gerne havde sat endnu flere penge af til kommunens ældre, er en anden sag.

- Over de sidste par år har vi lavet hårde besparelser på ældreområdet. Og det har gjort ondt, påpeger socialdemokratiets gruppeformand i byrådet, Sonja Marie Jensen.

Hun havde gerne sat endnu flere penge ind på ældrekontoen. Men det var der ikke opbakning til i Venstre.

- Men med det her budget lukker vi da nogle af de huller, vi har lavet, konstaterer Sonja Marie Jensen.

Annonce

Gåturene tilbage

Et af hullerne er de gåture for hjemmeboende ældre, der blev sparet væk i 2019.

De er nu tilbage på budgettet med én million kroner om året.

Og det er blot en af flere forbedringer af servicen, seniorrådsformand Ebbe Hajslund hilser velkommen.

- Ud over det har vi blandt andet også fået vores ønske om mere tid til hjemmeplejen og en analyse af behovet for ældreboliger og plejehjemspladser opfyldt, så jeg er faktisk ret tilfreds, tilføjer han.

Ebbe Hajslund tror da også på et godt resultat af den tilfredshedsundersøgelse blandt kommunens ældre, som der også er sat penge af til i det nye budgetforlig.

- Det bliver en ekstern undersøgelse, så der kommer friske øjne på det. Men der bliver virkelig gjort meget for de ældre i Nyborg Kommunen. For eksempel gør hjemmeplejen et kæmpe arbejde, så jeg tror helt sikkert, den kommende tilfredshedsundersøgelse vil give et positivt resultat, fastslår Ebbe Hajslund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce