Annonce
Middelfart

19 millioner fundet: Museum jager stadig fondsmidler til kommende attraktion

De 750 meter lange tunneller under Teglgårdsparken skal blive til sanseoplevelsen "Mindwalk". Illustration: Claus Pryds og Jonathan Meldgaard Houser
Museumsleder tror på, at den nye attraktion i Middelfart kan stå klar i 2023.

Middelfart: Det er blevet kaldt "et stærkt bud" på et fremtidens museum og "Middelfarts næste store fyrtårn".

Middelfart Museums projekt med at skabe et nyt museum, der tager favntag om psykisk sygdom og psykisk trivsel har tidligere fået rosende ord med på vejen.

Museet "Mind", som det hedder, blev annonceret i 2019. Siden har museumsleder Maiken Nørup haft hænderne fulde med at søge finansiering til det ambitiøse projekt, der skal ligge i Teglgårdsparken. Den ene del af projektet er et museum over jorden, mens det også er drømmen at skabe en sanseoplevelse under jorden kaldet "Mindwalk".

Annonce

Maiken Nørup fortæller, at fondsansøgninger indtil videre er gået godt, og at man nu har en del af finansieringen på plads. Blandt andet har Lokale- og Anlægsfonden og Augustinus Fonden hver givet tilsagn om fem millioner kroner til "Mind"-museet.

Lige nu har selve museet i alt fået tilsagn om 18 af de 26 millioner, museet i det gamle sindssygehospital ventes at koste. "Mindwalk"-delen til 23 millioner har indtil videre fået tildelt en million kroner.

Det har tidligere været håbet at kunne åbne dørene i 2022. Det er undervejs blevet skubbet, og Maiken Nørup håber nu, at det kan blive inden udgangen af 2023.

- Nu kan det også være, at vi skal se på, om vi skal sætte den ene del i gang før den anden. "Mind" - altså selve museumsdelen - kan vi godt igangsætte, uden at vi er klar med "mindwalk". Men vi kan ikke rigtig lave det omvendt, for "mindwalk" kræver, at der er en indgang, siger hun og fortæller, at det er noget, som bestyrelsen skal drøfte.

I tilknytning til museet "Mind" er det planen at anlægge en 4000 kvadratmeter stor park med blandt andet sansehave og stiforløb, man kan gå barfodet gennem. Illustration: Claus Pryds og Jonathan Meldgaard Houser

Når tidsplanen har forskubbet sig handler det ifølge Maiken Nørup dels om, at det ikke er altid, man er heldig, at ens projekt passer til de strategier, fondene har. Men museumslederen erkender også, at den oprindelige tidsplan måske var lige lovlig optimistisk.

-Det tager også bare tid. Når jeg efterfølgende har snakket med andre museer, er 10 år det, der nævnes mange andre steder. Fra man har de første tanker, til man får landet et projekt, siger Maiken Nørup.

Park med sansehave

Det knap 50 millioner kroner dyre projekt skal ligge i Teglgårdsparken 17. Selve museet skal bestå af 2000 kvadratmeter med udstillingslokaler, der også skal danne ramme frivillige aktører og foreninger, samt en 4000 kvadratmeter stor park med sansehave, aktivitetshave, opholdsrum og stisystemer.


Hele ideen er at bruge historien og de historiske effekter som et springbræt til at italesætte og forstå, hvad der rører sig inden for psykisk sygdom og behandling af det i dag.

Maiken Nørup, museumsleder, Middelfart Museum


I de 750 meter lange tuneller under Teglgårdsparken er det drømmen at lave sanseoplevelsen "Mindwalk". Her vil besøgende få indblik i, hvordan det er at have forskellige psykiske diagnoser gennem lyd, lys og visuelle elementer.

Det har fra start været ambitionen at skabe en attraktion, der sætter fokus på psykisk sygdom og psykisk trivsel, fortæller Maiken Nørup.

- Hele ideen er at bruge historien og de historiske effekter som et springbræt til at italesætte og forstå, hvad der rører sig inden for psykisk sygdom og behandling af det i dag, siger hun.

Annonce
Fyn For abonnenter

Fynbus giver kontrollører bodycam: 'Fede luder - dine børn dør' - trusler er blevet en del af arbejdsdagen for Christina, der bare skal tjekke en busbillet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Erhverv For abonnenter

Fynbus-direktør: - Derfor sætter vi kamera på kontrollørerne

Faaborg-Midtfyn

Mangler 200 cykler: Nu må succesfuld cykelhandler skuffe sine kunder gang på gang

Erhverv

Claudia fik en god idé, mens hun ammede sin søn: Har fordoblet salget i år og drømmer om sin egen hudplejeserie

Assens

Byrådskandidat om budgetaftale: Anstændig hjemmepleje kan skabes for 200 kroner om året pr. borger

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Faaborg-Midtfyn

Bilist ødelagde hæk og endte i have

Fyn For abonnenter

Autist fængslet for fjerde gang for at krænke mindreårige - forening ønsker bedre indsats i fængslerne og retsvæsenet

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Fyn

Kendt Odense-advokat død efter kort tids sygdom

Erhverv For abonnenter

Finn og Peer startede for sig selv, da arbejdspladsen flyttede: Nu har de 26 ansatte

Middelfart

Konditor storhitter med både chokolade og bryggeri i baglokalet: - Vi satte de første 500 øl til salg, og på en uge var alt udsolgt

Annonce