Annonce
Assens

19 mand er gået i gang: Vissenbjerg-fabrik laver huse på samlebånd

Iværksætter Claus Valsøe (t.v) og direktør for Husfabrikken i Vissenbjerg, Kim Kenlev. Foto: Martin Kloster

Husfabrikken A/S er endelig kommet i gang med produktionen af huse fra den nye fabrik i Vissenbjerg. Den nye direktør siger, at virksomheden for alvor vil give den gas til næste år.

Husfabrikken A/S

Husfabrikken A/S på Glasvænget i Vissenbjerg producerer huse på samlebånd. Dvs. soklen og det hele er på huset. Det hele gøres klar med gulve, maling og køkken m.v. på nær møbler.Et standardmodul er ca. på 50 kvadratmeter. Typisk er det to moduler til en lejlighed, så det er 100 kvadratmeter.

Husene er bygget i træ med betonfundament. Teglfacaden monteres direkte på modulerne.

Claus Valsøe har været direktør i Husfabrikken A/S. Men den nye direktør har fra 1. august i år været Kim Kenlev.

Ifølge selskabssiden biq.dk er Husfabrikken A/S ejet af Arta Arkitekter A/S, VCH Rainmaking ApS, Claus Valsøes hustru ejer, samt svenske HouseFactory AB (hovedaktionær) og DKGEMMA ApS, et selskab Henrik Nygaard, ejer af Kokken og Jomfruen, står bag.

Claus Valsøe fra Assens har siden sidste år arbejdet med at færdigudvikle konceptet for Husfabrikken. Det er sket på Dalvænget i Assens. Arkivfoto: Robert Wengler

Vissenbjerg: For en måned siden lignede det ikke noget. Nu ligner det en fabrik med skilte, porte og medarbejdere i fuld sving.

Husfabrikken A/S, som producerer færdigproducerede huse med al indmad i undtagen møbler, har siden starten af august været "herre i eget" hus. Fabrikken er kommet op at køre på Glasvænget i Vissenbjerg, hvor vinduesfabrikken Kipa tidligere havde adresse.

19 mand er ansat i produktionen og en ny direktør ditto i administration - det er Kim Kenlev.

- Nu er vi gået fra at være i Assens til at være flyttet ind her, fortæller idéskaberen bag Husfabrikken A/S, Claus Valsøe, som glæder sig over den gode start.

- Der har været virkelig god energi. Jeg tror, pionerånden har skinnet igennem, nu skal vi have bygget en fabrik op, og vi er det første hold, der starter, siger Claus Valsøe.

Husfabrikken A/S har to ordre, som er de første to. Et husmodul til Norge og et til Silkeborg. Norgeshuset skal sendes af sted om tre uger og Silkeborg-huset om fire, oplyser Kim Kenlev.

- Vi mangler lige at "træne færdig". Nu øver vi på de to huse her og få processerne op at køre, siger Kim Kenlev.

- Målet er, når processerne kører og det hele er sat op, så bruger vi 15 arbejdsdage på at bygge et modul (et husmodul, som kan kobles sammen med andre, red.). Så har vi hastighed i det. Så har vi proces i det, tilføjer han.

- Nu har vi kernebesætningen, siger Kim Kenlev om medarbejderstaben.

- Opgaven er at få fyldt produktionen op. Vi startede med ingenting. Det, vi skal vi øve os på, er at strømline processerne resten af året, fortæller Kim Kenlev.

Husene laves som navnet indikerer på en fabrik. Fra bund til top.

Claus Valsøe siger, at nye ordre venter de kommende måneder. Til næste år 48 boliger til Stockholm i Sverige. Og 12-14 boliger i Odense venter virksomhed snarest at lande en aftale på. Fra januar forventer Claus Valsøe også at lande en aftale med et boligselskab.

- Det gør, vi har rimelig ro på, siger han.

- Vi ved, hvad vi skal, og vi har ikke mere travlt end at vi stille og roligt vil i gang med de boliger, vi har i gang, så vi bliver trænet. I stedet for vi lige pludselig skulle lave 22 moduler, tilføjer han.

Annonce

En gepard

I maj skrev Fyens Stiftstidende en artikel om, hvad Husfabrikken A/S var for en størrelse, da Claus Valsøe barslede med idéerne fra et værksted på Dalvænget i Assens.

Henrik Nygaard, tidligere ejer af cateringvirksomheden Kokken og Jomfruen, er indtrådt i selskabet, da han er en del af det netværk, som er i ejerkredsen.

- Det har været med til at gøre det til et stærkt hold, siger Claus Valsøe.

For at skaffe ansatte nok, har Husfabrikken A/S haft en god dialog med jobcenteret i Assens Kommune, nævner Claus Valsøe.

Selv om resten af 2017 skal bruges til at slå rod og finde sig selv, skal der tryk på fra næste år.

- Vi skal have bygget hele markedsføringsdelen op - vores hjemmeside er i øjeblikket bare et "visitkort" - så vi kan få os selv præsenteret ordentlig, siger Kim Kenlev.

- Vi varmer op i '17 og så giver vi den gas i '18. Så har vi en forventing om, vi er i gazelle-ligaen - eller endnu mere: Vi æder gazellerne, vi er geparder, for vi vokser så hurtigt. Vi har plads til at bygge 15.000 kvadratmeter her om året, siger Kim Kenlev.

Eller hvad der svarer til ca. mellem 80-120 boliger alt efter størrelse, ifølge Claus Valsøe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];