Annonce
Assens

19 mand er gået i gang: Vissenbjerg-fabrik laver huse på samlebånd

Iværksætter Claus Valsøe (t.v) og direktør for Husfabrikken i Vissenbjerg, Kim Kenlev. Foto: Martin Kloster

Husfabrikken A/S er endelig kommet i gang med produktionen af huse fra den nye fabrik i Vissenbjerg. Den nye direktør siger, at virksomheden for alvor vil give den gas til næste år.

Husfabrikken A/S

Husfabrikken A/S på Glasvænget i Vissenbjerg producerer huse på samlebånd. Dvs. soklen og det hele er på huset. Det hele gøres klar med gulve, maling og køkken m.v. på nær møbler.Et standardmodul er ca. på 50 kvadratmeter. Typisk er det to moduler til en lejlighed, så det er 100 kvadratmeter.

Husene er bygget i træ med betonfundament. Teglfacaden monteres direkte på modulerne.

Claus Valsøe har været direktør i Husfabrikken A/S. Men den nye direktør har fra 1. august i år været Kim Kenlev.

Ifølge selskabssiden biq.dk er Husfabrikken A/S ejet af Arta Arkitekter A/S, VCH Rainmaking ApS, Claus Valsøes hustru ejer, samt svenske HouseFactory AB (hovedaktionær) og DKGEMMA ApS, et selskab Henrik Nygaard, ejer af Kokken og Jomfruen, står bag.

Claus Valsøe fra Assens har siden sidste år arbejdet med at færdigudvikle konceptet for Husfabrikken. Det er sket på Dalvænget i Assens. Arkivfoto: Robert Wengler

Vissenbjerg: For en måned siden lignede det ikke noget. Nu ligner det en fabrik med skilte, porte og medarbejdere i fuld sving.

Husfabrikken A/S, som producerer færdigproducerede huse med al indmad i undtagen møbler, har siden starten af august været "herre i eget" hus. Fabrikken er kommet op at køre på Glasvænget i Vissenbjerg, hvor vinduesfabrikken Kipa tidligere havde adresse.

19 mand er ansat i produktionen og en ny direktør ditto i administration - det er Kim Kenlev.

- Nu er vi gået fra at være i Assens til at være flyttet ind her, fortæller idéskaberen bag Husfabrikken A/S, Claus Valsøe, som glæder sig over den gode start.

- Der har været virkelig god energi. Jeg tror, pionerånden har skinnet igennem, nu skal vi have bygget en fabrik op, og vi er det første hold, der starter, siger Claus Valsøe.

Husfabrikken A/S har to ordre, som er de første to. Et husmodul til Norge og et til Silkeborg. Norgeshuset skal sendes af sted om tre uger og Silkeborg-huset om fire, oplyser Kim Kenlev.

- Vi mangler lige at "træne færdig". Nu øver vi på de to huse her og få processerne op at køre, siger Kim Kenlev.

- Målet er, når processerne kører og det hele er sat op, så bruger vi 15 arbejdsdage på at bygge et modul (et husmodul, som kan kobles sammen med andre, red.). Så har vi hastighed i det. Så har vi proces i det, tilføjer han.

- Nu har vi kernebesætningen, siger Kim Kenlev om medarbejderstaben.

- Opgaven er at få fyldt produktionen op. Vi startede med ingenting. Det, vi skal vi øve os på, er at strømline processerne resten af året, fortæller Kim Kenlev.

Husene laves som navnet indikerer på en fabrik. Fra bund til top.

Claus Valsøe siger, at nye ordre venter de kommende måneder. Til næste år 48 boliger til Stockholm i Sverige. Og 12-14 boliger i Odense venter virksomhed snarest at lande en aftale på. Fra januar forventer Claus Valsøe også at lande en aftale med et boligselskab.

- Det gør, vi har rimelig ro på, siger han.

- Vi ved, hvad vi skal, og vi har ikke mere travlt end at vi stille og roligt vil i gang med de boliger, vi har i gang, så vi bliver trænet. I stedet for vi lige pludselig skulle lave 22 moduler, tilføjer han.

Annonce

En gepard

I maj skrev Fyens Stiftstidende en artikel om, hvad Husfabrikken A/S var for en størrelse, da Claus Valsøe barslede med idéerne fra et værksted på Dalvænget i Assens.

Henrik Nygaard, tidligere ejer af cateringvirksomheden Kokken og Jomfruen, er indtrådt i selskabet, da han er en del af det netværk, som er i ejerkredsen.

- Det har været med til at gøre det til et stærkt hold, siger Claus Valsøe.

For at skaffe ansatte nok, har Husfabrikken A/S haft en god dialog med jobcenteret i Assens Kommune, nævner Claus Valsøe.

Selv om resten af 2017 skal bruges til at slå rod og finde sig selv, skal der tryk på fra næste år.

- Vi skal have bygget hele markedsføringsdelen op - vores hjemmeside er i øjeblikket bare et "visitkort" - så vi kan få os selv præsenteret ordentlig, siger Kim Kenlev.

- Vi varmer op i '17 og så giver vi den gas i '18. Så har vi en forventing om, vi er i gazelle-ligaen - eller endnu mere: Vi æder gazellerne, vi er geparder, for vi vokser så hurtigt. Vi har plads til at bygge 15.000 kvadratmeter her om året, siger Kim Kenlev.

Eller hvad der svarer til ca. mellem 80-120 boliger alt efter størrelse, ifølge Claus Valsøe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce