Annonce
Indland

19-årig undgår fængsel for dødsulykke på Fynske Motorvej

Retten i Odense mente ikke, at en 19-årig bilist udviste hensynsløs kørsel i forbindelse med en ulykke, der kostede en 17-årig pige livet. Den 17-årige blev indlagt på OUH, men døde den følgende nat. Foto: Michael Bager.

Godt et halvt år efter, at en 17-årig pige mistede livet i en trafikulykke, faldt der dom i sagen. Den 19-årige fører af bilen blev mandag idømt betinget fængsel og samfundstjeneste.

En betinget fængselsdom på 30 dage samt 30 timers samfundstjeneste.

Det blev straffen, der faldt mandag ved Retten i Odense, for den 19-årige kvinde, der førte en sort Opel Zafira under en voldsom ulykke på Fynske Motorvej om eftermiddagen den 6. marts.

Ulykken kostede en 17-årige pige livet, mens også to andre piger i bilen kom alvorligt til skade.

Ifølge anklagemyndigheden havde bilisten kørt med op mod 180 km/t og udvist en særlig hensynsløs kørsel, som skulle udløse en straf på 16-18 måneders fængsel.

Det mente retten dog ikke. Den frifandt den tiltalte for at have kørt særligt hensynsløst og idømte den unge kvinde en betinget straf.

- Du har kørt for hurtigt, du har været uopmærksom, og du har ikke holdt afstand. Og så opdagede du det for sent, sagde retsformand N. Feilberg Jørgensen om ulykken, hvor pigen overså en kø efter et tidligere uheld og mistede herredømmet, da hun ville undvige en forankørende bil.

Annonce

Modtog dommen

Den 19-årige, der i retten havde selskab af sine forældre, tog imod dommen, der også betyder, at hun har kørselsforbud og skal tage kørekort igen.

Dommen vakte stor utilfredshed blandt en række fremmødte kvinder på tilhørerpladserne. To af dem sad med i bilen og havde tidligere mandag afgivet vidneforklaringer om, at den 19-årige havde kørt alt for stærkt og ikke lyttet, da de bad hende sænke farten.

Anklager Lisbet Høiberg gjorde det klart, at hun formentlig vil sende sagen videre til statsadvokaten, som inden for 14 dage skal vurdere, om sagen skal ankes til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Milano venter på Eriksen-pressemøde

Odense

GoMore-direktør om humanister i erhvervslivet: - Virksomhederne er ligeglade med, hvor folk kommer fra

Annonce